Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 224 – 4. februar 2004 – side 7

BUPL

Hul på bylden!

Jan Hoby

Hvem kunne havde vist at 2004 ville blive året hvor at fagbevægelsens magtmænd og kvinder ville udstille deres egne råddenskab, selvtilstrækkelighed og afstand til medlemmerne.

Med de tre sager i BUPL, HK og FOA har fagbevægelsen ledelse vist og udstillet, at hovedmodsætningen i fagbevægelsen ikke går mellem højre- og venstrefløjen, men mellem top og bund.

Skandalen i BUPL med de gyldne håndtryk til tre uduelige chefer på 4,4 mio.kr viser kun toppen af isbjerget i fagbevægelsen.

Som det fremgår af debat indlæggene på BUPL’s hjemmeside, så har mange medlemmer forstået kernen i problemstillingen, – at fagbevægelsen ledelse i alt for lang tid har tabt sigte af fagbevægelsens oprindelige mål!

Torben Thomsen skriver: “vi skal have ideologerne tilbage i forbundshuset. Det er på høje tid, at vi finder politikere, der endnu kan huske hvor luset en løn vi får når vi trasker rundt på blå stue på nedsat arbejdstid og med massive nedskæringer gang på gang.”

Og forsætter med at skære ind til benet: “Når vi pt. fokuserer på løn og aftrædelsesvilkår burde vi måske få alle lige ud af skabene. En politiker i BUPL har andre kødben end blot løn og attraktive pensions- og aftrædelsesvilkår. Lad os sætte fokus på f.eks. repræsentationskontoen, kørselsgodtgørelsen, attraktive tjenesteboligforhold og evt. andre ting, som jeg ikke er bekendt med. Lad os kulegrave hele forbundet og finde ud af, hvordan vores “tillidsrepræsentanter” forvalter denne tillid.”

Debatten og engagement skal nu omsættes til sikre valget af et langt mere politisk markant Forretningsudvalg på den kommende ekstraordinære kongres i marts. En ny ledelse der vil et opgør med års konsensus og samarbejdspolitik med arbejdsgiverne.

Derfor er det vigtigt at de kongresdelegeret ude i fagforeningerne bakker op om den linie som forretnings-udvalgsmedlem og socialist Lisbeth Schmidt, samt forretningsudvalgsmedlem Allan Bauman står for!

Men en endnu vigtigere lære af skandalerne er at medlemmerne må til at opbygge arbejdsplads-netværk. Et netværk der kan udfordrer, presse og handle uafhængigt af fagbureaukratiet, når disse sælger ud af medlemmernes forhold og krav.

Flere artikler fra nr. 224

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
BUPL

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 1471 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside