Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 225 – 25. februar 2004 – side 3

"Vi stemmer nej"

Jakob Nerup

Så enkelt siger, Ken Fischer, Fællestillidsmand i LSG Sky Chefs fra Københavns lufthavn, det på mødet i det københavnske tillidsmandsnetværk. Han siger det på vegne af lufthavnsudvalget, som omfatter alle de ufag-lærtes klubber i lufthavnen.

”Vi stemmer nej fordi vi intet har fået til skifteholdene. Intet i nærheden af de 30 timer vi har stillet som krav. Vi synes også det er noget svineri med de sammenkædningsregler, så vi ikke selv bestemmer over vores egen overenskomst.”

”Vi holder stormøder og lokalt om aftalen. Vi laver en stem nej kampagne, laver badges og inviterer alle til en fælles kampagne. Fagligt ansvar må tage over herfra.”

”De skal have en lussing”
Så kontant formulerer John Jakobsen, formand for de Københavnske stilladsarbejdere sig på mødet for faglige folk i det københavnske tillids-mandsnetværk.

”Vi skal stemme nej, fordi vi skal være solidariske med dem som bliver påtvunget indu-strioverenskomsten. Og en treårig overenskomst er noget lort med den regering vi har.

Vi må bruge hinanden til at få stemt nej til den samlede mæglingsskitse og den skal de have en lussing for. Vi skal ud på arbejdspladserne og fortælle folk hvorfor vi skal stemme nej.”

”Ingen af vores krav er indfriet”
Så ligetil udtrykker Jonny Olsen, formand for de københavnske jord- og betonarbej-dere, resultatet af overenskomstforhandlingerne.

”Vi skal stå sammen om at forsvare vores krav til mindstelønnen, skiftehold og feriebetaling. Ingen af vores krav er indfriet og derfor er vi nødt til at stemme det lort ned.

Vi skal tage fat og bygge på solidaritetsprincippet. De progressive fagforeninger må starte toget og gå i spidsen, hvis det skal lykkes at få den stemt ned.”

---

”Vi stemmer nej fordi vi intet har fået til skifteholdene. Intet i nærheden af de 30 timer vi har stillet som krav.“ siger Ken Fischer

Vi må bruge hinanden til at få stemt nej til den samlede mæglingsskitse og den skal de have en lussing for. Vi skal ud på arbejdspladserne og fortælle folk hvorfor vi skal stemme nej.” siger John Jakobsen

Vi skal tage fat og bygge på solidaritetsprincippet. De progressive fagforeninger må starte toget og gå i spidsen, hvis det skal lykkes at få den stemt ned.” siger Jonny Olsen

Flere artikler fra nr. 225

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 2423 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside