Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 226 – 17. marts 2004 – side 2

Det mener vi

Storkonflikt Ja Tak

Rengøringsfirmaet ISS’ topchef Eric Rylberg fik i 2003 en lønstigning på 421.000 kr., og når dermed op på en årlig løn på næsten 7.000.000 kr.

Hvis udfaldet af de nuværende overenskomst-forhandlingers elendige forlig bliver en realitet, skal kassedamen arbejde i 842 år for at opnå så stor en lønstigning.

Kassedamen vil få en årlig lønstigning på omkring 500 kr., og det er vel at mærke før skat, de 421.000 er i øvrigt mere end dobbelt så meget som kassedamen tjener om året.

Udover en lønstigning på 500 kr. om året, vil kassedamen også få mulighed for at få ekstra overarbejde uden overarbejdsbetaling, hvis hun strejker for sine rettigheder, hun får ikke mere ferie og hun får ikke forbedret sine arbejdsvilkår på nogen måder.

DI’s stik-i-rend-drenge

De multinationale firmaers stik-i-rend-drenge i Dansk Industri har fået det som de vil ha’ det. Overenskomstforliget afskaffer praktisk talt strejkeretten, den åbner mulighed for at dispensere for den højeste arbejdstid og den giver kun små lønforhøjelser. Fagbureaukratiets top har solgt ud af arbejderklassens rettigheder.

Om det er fordi de er pressede pga. stigende arbejdsløshed eller bange for at arbejdspladser flyttes til lavtlønsområder ude i den store verden er ikke til at sige – men det virker unægteligt som om fagtoppen har taget mere hensyn til arbejdsgiverne end til deres medlemmer.

Hjælp et NEJ på vej

650.000 skal stemme om en ny overenskomst – med andre ord er det højst sandsynligt nogen du kender, venner, bekendte eller familie. Derfor er det vigtigt at argumente for et nej i alle de sammenhænge, man kan. Diskuter overenskomsten med venner og familie, få argumenterne her i avisen.

På side 3 kan du læse om den varslede storkonflikt og om SAS-ledelsens ultimatum til de ansatte – på side 8 kan du læse om erfaringerne fra Påske-strejkerne i 1985 hvor over 500.000 mennesker var involveret i strejkerne og bl.a. blokerede Christiansborg. Brug argumenterne og forbind kampen mod de multinationales overenskomst med kampen mod Fogh’s nyliberalistiske politik.

Vær med til at give Fogh og Dansk Industri kamp til stregen. Forbered strejkerne nu.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 226

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 2001-2010

Siden er vist 2547 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside