Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 226 – 17. marts 2004 – side 4

Interview med Bine Siefert

Forsvar Christiania

Klaus B. Jensen

Regeringen har i lang tid kredset omkring den varme grød, Christiania har været lagt i udvalg i lang tid, retorikken har svinget fra bulldozertaktik til bløde middelveje.

Fredag den 12. marts sprang finansminister Thor Pedersen og økonomiminister Bendt Bendtsen så bomben, regeringens Helhedsplan for Christiania blev fremlagt.

“Planen ser spiselig ud for den danske borger, det ligner en rødstribet slikpose med skumfiduser, men på bunden er den fyldt med barberblade.” Sådan siger christianit Bine Siefert om Helhedsplanen.

Planen betyder bl.a. et farvel til den kollektive brugsret som er et af kerneområderne i Fristadens eksistens. Der skal bygges andelslejligheder, lejelejligheder og almene boliger. Derudover skal der fjernes mellem 20 og 30 huse på de nok så historiske volde. Alle beboere på Christiania skal registreres individuelt, hvis de vil bevare deres rettigheder til eventuel genhusning.

“Uanset hvad der sker så bliver Christiania med det her forslag et kapitalstærkt område og vi får ikke råd til at bo her, det bliver lige så slemt som Holmen, måske bare det “frække” område. Handlen med boliger går i gang og har du penge så kan du få, har du ingen så må du gå, det bliver et klassedelt samfund og det kan vi ikke acceptere. De 20 huse de vil nedlægge er ikke bare 20 huse, hvis man kigger på kortet drejer det sig om 70 til 80 huse som på sigt skal ryddes, alle husene er bygget med tilladelse fra forsvarsministeriet og nu laver man loven om og så bliver de pludselig ulovlige.”

“Vi har endnu ikke holdt fællesmøde for at beslutte hvordan vi skal forholde os til det her, men jeg kunne forestille mig at vi vælger at handle kollektivt, vi vil gå langt i snakken, men de skal ikke tage vores kollektive rettigheder fra os. Hvis de gør, kommer det ikke til at gå stille for sig, og jeg frygter borgerkrigs-lignende tilstande.”

“Jeg skal nok blive for at kæmpe, men hvis det her bliver en realitet så bor jeg ikke på Christiania mere, så er det bare en lejlighed og dem har jeg boet i 30 forskellige af,” slutter Bine Siefert.

Billedtekst:
Christianitterne giver ikke så let op og de har stor opbakning i befolkningen.

Flere artikler fra nr. 226

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Christiania

Se flere artikler af forfatter:
Klaus B. Jensen

Siden er vist 1247 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside