Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 226 – 17. marts 2004 – side 4

Enhedslistens landsmøde: Til venstre – i folketinget

Jakob Nerup

“Vi skal gøre alt for at Fogh ikke sidder året ud – nok er nok.” Sådan indledte Bruno Jerup Enhedslistens landsmøde på vegne af Hovedbestyrelsen.

Og han fortsatte med at slå fast, at “Enhedslisten skal gå foran og politisere de faglige kampe og pege på et andet samfund” og sluttede med at sige, at “Enhedslisten er alternativet til Venstre og til venstre”.

Ingen tvivl i Enhedslistens rækker om, at der er brug for et alternativ til regeringen, Socialdemokratiets ny-liberalisme og SF’s højredrejning. Taler efter taler gav konkrete bud og eksempler på, hvordan Enhedslistens holdninger er helt anderledes og reelt solidariske end de andres.

Det lyder troværdigt som et alternativ, når der engang skal være valg til Folketinget. Så skal vi helt sikkert stemme på Enhedslisten.

Men tilbage står det store spørgsmål om, hvordan alt det uden for Folketinget skal opbygges. Hvordan får vi skabt en bevægelse, som kan forsvare Christiania mod normaliseringen? Hvem skal opbygge en slagkraftig bevægelse mod Danmarks deltagelse i besættelsen af Irak? Hvordan får vi skabt fælles fodslag blandt alle Foghs modstandere i fagbevægelsen, studieorganisationerne, miljøbevægelsen og alle de andre sociale bevægelser?

De mange talere leverede ingen svar, og ej heller i de mange udtalelser kan aktivister på venstrefløjen og folk som vil slås for velfærden finde svarene.

Indtrykket af et solidt venstreorienteret alternativ på stemmesedlen med masser af ivrige kandidater er desværre ikke nok til at vælte Fogh eller opbygge de bevægelser som kan gøre det. Det er stadig op til aktivisterne selv.

Flere artikler fra nr. 226

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Enhedslisten

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 1958 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside