Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 226 – 17. marts 2004 – side 9

Immortal Technique: “Revolutionary, Vol. 2”

“The truth in the form of hip-hop”

Martin Schlander

Et undergrunds rap-album med stærk appel til såvel inkarnerede rapfans som til socialister og antikapitalister over hele verden, som ønsker at lytte til musik, der beskæftiger sig med virkeligheden og sandheden på en lidenskabelig måde.

Immortal Technique er født i Peru på et militærhospital. Først i 80’erne kom han til Harlem i New York City i forbindelse med udbrud af borgerkrig i Peru. I en tidlig alder begyndte han at rap-pe, og har bl.a. gjort opmærksom på sig selv i NYC som battle-rapper. I efteråret 2003 har han begået albummet Revolutionary vol. 2, et album der er enestående på mange måder. Cd’en er udgivet af det 100% uafhængige pladeselskab Viper Records, uden distributionskontrakt med store konglomerater som Universal eller Priority. Alligevel har Immortal Technique formået at skabe en del opmærksomhed omkring sig selv, bl.a. i magasiner og tv-programmet Stocktown på DR2.

Albummet er en klassisk østkyst-produktion med hårde minimalistiske beats, intens rap og ingen kvindestemmer på omkvædene. I forhold til mange sor-te politiske, rappere har Immor-tal Technique den styrke, at han ikke fokuserer ensidigt på amerikansk indenrigspolitik og de sortes undertrykkelseshistorie. Derimod har Immortal Techni-que et udpræget internationalistisk perspektiv – han rapper om Afghanistan, Irak-krigen, om narkoens vej fra ulande til USA m.m., han brillerer for eksempel med rim som “..as a matter of fact, Rumsfeld, now that I think back / without 9-11 you couldn't have a war on Iraq / or a defense budget of world conquest proportions / kill freedom of speech and revoke the right to abortion..”

Immortal Technique rapper meget tydeligt og klart, ligesom f.eks. Eminem. Det gør hans cd lettilgængelig, også for personer som ikke er vant til at lytte til rap. Cd’en indeholder gæsteoptræden af den berømte politiske fange Mumia Abu Jamal, som sidder på dødsgangen i USA – han står for introen og en lille tale om amerikanernes “homeland security”.

På Revolutionary vol. 2, er Immortal Technique ikke så åben omkring sine socialistiske sympatier, som han er på Vol. 1; men det fremgår tydeligt mellem linierne, at han er bekendt med Marx og at han er meget vidende om de ting, han rapper om.

Revolutionary vol. 2 kan købes på www.viperrecords.com eller www.cduniverse.com, Revolutionary vol. 1 er også anbefalelsesværdig, men kan kun købes på Viper Records’ hjemmeside.

Immortal Technique
Revolutionary, vol. 2

Billedtekst:
Immortal Tenique: Revolutionary vol. 2, et album der er enestående på mange måder.

Flere artikler fra nr. 226

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Martin Schlander

Siden er vist 1003 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside