Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 226 – 17. marts 2004 – side 10

Brev til organisationerne i Danmarks Sociale Forum

Doris Kruckenberg

Hej venner!

Siden sidste møde har jeg gjort mig tanker om vores Forum. Hvad vil vi med det?

På World Social Forum er de mest ombejlede initiativtagere, som Vandana Shiva, Arundhati Roy, Walden Bello, ved at blive lidt tvivlende til, hvor det trækker hen ad. Er vi ved at blive indrullet i det globale mainstream-billede, som endnu et bevis på at vi lever i en fri verden? Rykker vi ved noget? Det spørgsmål gælder også DSF.

WSF opfordrede alle til at KÆMPE, udnytte krisen i det økonomiske system til et samlet fremstød.A.Roy og W.Bello talte begge for boykot. Af de firmaer, der profiterer på Iraks genopbygning, af dem der lægger kapital til Bush's politik og valgkampagne, af dem der jager profit på bekostning af fattige menneskers livsbetingelse.

Den folkelige kamp mod de internationale organisationer gav resultat i Cancun, sagde W.Bello, men at fremme folkelige alternativer er også vigtigt. “Vi skal bidvis overtage verden nedefra, så DERES markedsgrundlag smuldrer bort.”

Det skulle være let nok i U-landene. Der lever majoriteten i “alternative samfund”, desværre i den mest negative mening. VI i de rige lande kan skrælle mange fedtlag af vores dagligliv, og stadig leve i en velstand milevidt fra den, de fleste andre har. Og så er det jeg tænker: Kan vi, vil vi bruge vores Forum til noget væsentligt? Vi siger, at vi vil have en anden verden, men vi gør som vi altid har gjort.

Vi sætter selv negativt fortegn ved vores “venstreorientering”. “Vi må blive bredere,” lyder det. Hvad med at bruge Forum’et til at VISE billedet af en anden verden? Hvis så nogen vil kalde det “venstreorientering”, så går det vel også op for nogen, at dét er bedre end det aktuelle lort.

Hvis vi vil ændre noget kræver det, at vi er mange flere der trækker mod strømmen. Vi skal ikke blive ens, men lad os bestemme os for det fælles mål, der hedder En Anden Verden og så samtidig, hver på vores front, arbejde hen imod det.

Vi må indse at Social Forum står for langsigtet kamp, der skal kæmpes fra nu af på så mange fronter som muligt, og alligevel, på et vist niveau, samlet. Det er jo hele ideen med Social Forum, at de mange mod-bække, der nu indkapsles til ufarlighed, skal blive én stor mangefarvet mod-å.

Vores Forum skal være mødested og inspiration for grupper og bevægelser, der arbejder for en bedre fremtid i Danmark og internationalt, åbne mulighed for i bevægelser at samarbejde om progressive projekter på tværs af gruppetilhørighed, være forum for mangfoldighed i kampen mod en verden, der styres af menneskefjendtlige regler.

Hvis vi hver især kunne udvide vores politiske horisont til at omfatte nogle alen mere end den egne organisations ambitioner, ville vi have lettere ved at se de muligheder, de andre har for at bidrage til EN ANDEN VERDEN.

Af Doris Krukenborg, København

Billedtekst:
Billedet er fra en af de mange demonstrationer ved World Social Forum i Mumbai i Indien.

Doris Kruckenberg er aktiv i planlægningen af Danmarks Sociale Forum, hun har tidligere deltaget i European Social Forum og World Social Forum, og er aktiv i Fredsvagten og ATTAC-kvinder.

Flere artikler fra nr. 226

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Doris Kruckenberg

Siden er vist 1009 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside