Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 227 – 7. april 2004 – side 3

Overenskomst 2004-interview

Hvorfor stemmer du nej?

Ninna H. Olsen, cykelbud og bestyrelsesmedlem i SID lager og handel i København:

“Først og fremmest fordi at der er råd til mere end arbejdsgiverne har været med til at give på nuværende tidspunkt, Fogh siger selv at vi er på vej mod et opsving og der er råd til mere i fremtiden. Vi har været ud og kræve en mindsteløn på 110 kr. i timen  og 12 kr. mere til lærlinge. Det er nogle tiltag der for alvor ville være med til at hæve de dårligst stillede i samfundet og det kan jeg ikke forstå at der ikke er blevet råd til med et opsving på vej.”

Hvordan ser du på barselsfonden?

“Jeg ser positivt på barselsfonden, den giver mulighed for at arbejdspladser med mange kvinder ikke skal punge ud, der bliver en mere central fordeling. Men det er ikke nok med barselsfonden, fordi der grundlæggende er råd til mere, og det er så utroligt lidt vi har fået på lønnen, især på en 3 årig overneskomst hvor inflationen æder lønstigningen op i sidste ende. Så lange overenskomstperioder er fuldstændig forrykt.”

“Det vi har fået på lønnen står ikke mål med kravene, på mit område som er et af de laveste områder kommer vi op på 90 kr. i time i år plus en flad femmer over de næste to år. Det virker som om fagtoppen ikke har hørt efter på tillidsmandsmøderne, krav som nedsættelse af arbejdstiden, at hæve mindstelønnen, bedre forhold for skifteholdsarbejdere og højre ferieprocent har vi ikke fået noget af.”

“Det værste ved den her overenskomst er sammenkædningen, hvis jeg f.eks. valgte at stemme ja fordi jeg syntes det var et godt resultat jeg har fået, er der en hel masse der får en dårlig overenskomst trukket ned over hovedet. Solidariteten er vigtig, så længe der er nogen der ikke er tilfredse, er det at røvrende dem, og det er der rigtig mange der er.”

Flere artikler fra nr. 227

Flere numre fra 2004

Siden er vist 1404 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside