Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 227 – 7. april 2004 – side 11

EU-topmøde i København

Tæt på anholdelser

To betjente der er blevet idømt bøde for at være maskerede under en demonstration ved EU-topmødet i december 2002, nægter at betale bøde og sidder i øjeblikket anklaget ved Københavns Byret for at have overtrådt straffelovens maskeforbud under demonstrationen.

På trods af aftaler mellem aktivister og politi om, at der ikke ville blive brugt civile betjente til at infiltrere demonstrationerne, gjorde politiet det alligevel, og de civile betjente overtrådte endda maskeringsforbudet.

På trods af at flere vidner så betjentene i demonstrationen fastholder betjentene, at de gik ved siden af demonstrationen og kun var maskerede med hætter og partisantørklæder, fordi det var koldt.

Den civilklædte gruppe betjente var meget tæt på at skride til anholdelser i den anarkistiske blok af demonstrationen, bl.a. fordi maskeforbudet blev overtrådt.

Man kan kun gisne om hvad der ville være sket hvis politiet havde skredet til masseanholdelser i den anarkistiske blok, hvor alt foregik fredeligt, men det kan kun bringe grimme minder om EU-topmødet i Gøteborg, hvor voldsomme politiprovokationer førte til konfrontationer.

Billedtekst:
Maskerede betjente med knipler i hånden.

Flere artikler fra nr. 227

Flere numre fra 2004

Siden er vist 1321 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside