Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 228 – 27. april 2004 – side 11

Syddansk Universitet, Odense

Initiativet for Global retfærdighed

Til dig, som har tid og lyst til at gøre lidt mere end blot at klare din egen hverdag.

Vi startede i 2003 med at være en lille flok på Syddansk Universitet, som var imod den ulovlige og uretfærdige krig i Irak. Derfor arrangerede vi debatmøder, filmforevisning, osv. Og opfordrede folk til at deltagei demonstrationerne mod krigen.

Trods massive protester i hele verden kom krigen alligevel. I dag er Irak ødelagt, besat og på alle måder kontrolleret af USA og Co – heriblandt Danmark. Grundlaget for krigen er en løgn og irakernes modstand mod besættelsen vokser. Fred, firhed og demokrati i mellemøsten har svære betingelser – hele verden er blevet et farligere sted at leve.

Vi fandt sammen om at være mod krigen, men opdagede gennem vores arbejde , at vi også var enige om at være for noget. Derfor kalder vi os “Initiativet for Global retfærdighed”.

Vi ser den globale økonomiske ulighed og menneskelige uretfærdighed, som væsentlige grunde til krig og terror. Og vi opfatter dette som et resultat af, at en lille elite ønsker at dominere hele verden både økonomisk og med militær magt, med et voksende demokratisk underskud til følge.

Vi siger nej til den stærkes ret og ja til global retfærdighed. Vi har ikke en færdig opskrift på retfærdighed i verden – men den må bygge på ligeværdighed og gensidig respekt.

Vi har forskellige udgangspunkter: som humanister, muslimer, socialister, borgerlige, demokrater osv. Men vi har en fælles vision om en global retfærdig verden. Og vi føler alle det er nødvendigt at råbe op, skabe debat og aktivitet bland folk. Vi opfatter os selv som en lille del af en større bevægelse, som møde i sociale fora i Danmark, Europa og på verdensplan. Vi deler bevægelsens fælles håb – en anden verden er mulig.

Introduktion til Initiativet for Global retfærdighed, tirsdag den 14. september kl. 14.15 på SDU.

For yderligere information kontakt globalet@tiscali.dk eller ring til Thomas Hinton på 40 40 86 93 eller Samer Rahman på 22 47 03 21.

Flere artikler fra nr. 228

Flere numre fra 2004

Siden er vist 1920 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside