Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 229 – 19. maj 2004 – side 5

Film

Fahrenheit 911

Kristine Haugaard

Med sin nyeste film, Fahrenheit 9/11, skaber Michael Moore endnu engang røre på “hjemmefronten”. Filmen fremstiller bl.a den finansielle forbindelse mellem Bush-familien og prominente saudiarabiske familier incl. Osama Bin Ladens familie.

Scene fra Fahrenheit 911

Scene fra Fahrenheit 911 – hvis vi ellers får den at se!

I april 2003 skrev Michael Moore kontrakt med Miramax, en afdeling af Disney koncernen, som indebar distribution og finansiering af filmen.

En måned efter optagelserne var begyndt, kontaktede Disney’s administrerende direktør, Michael Eisner, Michael Moore’s agent, Ari Emanuel. Ifølge Ari Emanuel var Michael Eisner tosset over, at Miramax havde skrevet kontrakt med Michael Moore.

Michael Eisner mente, at filmen ville komplicere en allerede kompliceret situation angående nuværende og fremtidige projekter i Florida, hvor Bush’s bror Jeb er guvernør, og at distributionen af filmen ville kunne få konsekvenser i forhold til de skattekroner, som Disney modtager fra staten Florida.

Men selv om Eisner ønskede, at samarbejdet skulle stoppe mellem Disney og Moore, fik Moore i det efterfølgende år tildelt ca. 6 millioner dollars til produktion af filmen.

På et nyligt bestyrelsesmøde i Disney blev det så endeligt besluttet, at Disney ikke skulle distribuere filmen.

Disney hævder, at de ikke ønsker at sættes i forbindelse med filmen, da de mener, at der er risiko for at udstille for mange mennesker politisk.

Efterfølgende er Moore blevet beskyldt for, at det hele har været et publicity stunt. Men ifølge Moore har han ikke brug for denne form for publicity – filmen taler for sig selv.

Fahrenheit 9/11 er blevet udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes (d.12-23 maj), og er den anden dokumentarfilm i 48 år, som er blevet udvalgt til hovedkonkurrencen (den første var Michael Moore’s “Bowling for Columbine”).

Læs mere på www.michaelmoore.com

Flere artikler fra nr. 229

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Kristine Haugaard

Siden er vist 1945 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside