Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 229 – 19. maj 2004 – side 11

4. maj i Århus

Nazi-svin væk fra gaderne

Jesper Høi Kanne

Anti-racistisk netværk i Århus arrangerede 4. maj en god fakkeldemonstration mod nazisterne i byen.

Gruppen White Pride/Danskfront er det sidste år blevet mere og mere voldelige. Brandattentater mod indvandrere, overfald på socialister og trusler mod journalister er blandt deres ugerninger.

Demonstrationen var bl.a. blevet opreklameret på 1. maj. Ca. 200 mennesker var mødt op til demonstrationen. Her iblandt 50 stk. fra “Skansen mod nazisme” i Ålborg. Skansen fik for nogle år siden smidt nazierne i Nørresundby ud, de afholdt bl.a. over 800 sangaftener foran naziernes hus.

Aldrig mere nazisme

Keld Hvalsø, der sidder i byrådet for Enhedslisten, og den gamle modstandsmand Villy Fuglsang talte. Fuglsang var først aktiv i kampen mod facsisterne i den spanske borgerkrig (1936-39) og senere som modstandsmand under Tysklands besættelse af Danmark.

Arrangementet forløb fredeligt, et par sølle nazister var mødt op for at prøve at fotografere demonstranter. Men de blev hurtigt jaget på flugt og politiet eskorterede dem væk efter de søgte tilflugt i en restaurant. En lyshåret pige blev set cykle rundt ved demonstrationens start og sad senere og fumlede med sit mobiltelefon-kamera.

Nazierne skal jages væk fra gaderne, ved næste demonstration må vi ud at gå i Århus’ gader for at blive set og, ligesom 4. maj, sende en klar besked: Aldrig mere nazisme!

Flere artikler fra nr. 229

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Høi Kanne

Siden er vist 1072 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside