Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 229 – 19. maj 2004 – side 11

Christiania

Vi kan vinde

Marie Aktor + Jesper Juul Mikkelsen

Sidste år var vi 100.000 til støttefest på Christiania i juni. I august var vi 15.000 til en herlig demonstration. 1. maj var vi 8.000 til en fed demonstration til Fælledparken.

Vi er rigtigt mange aktivister og der er ti gange så mange vi kan få med. Flertallet i Danmark bakker op om Christianias ret til at eksistere og bestemme selv. Og det flertal skal sikre fremtiden for Christiania.

Minoriteten, der vil nedlægge, markedsgøre og “normalisere” Christiania, har desværre flertallet i Folketinget. Og det er muligt at de bruger det til at vedtage lov 205, som vil ødelægge Christiania. Hvis vi altså giver dem lov.

Hvis lov 205 bliver vedtaget

Vi forestiller os, at vi mobiliserer flertallet og ganske enkelt gør det umuligt at gennemføre loven. Opbakningen skal mærkes massivt på arbejdspladser og uddannelsessteder i hele Storkøbenhavn og i resten af landets byer. Ingen statsminister vil gide det vrøvl, hvis den eneste gevinst er et valgnederlag.

Vi synes at ideen om X-dag, hvor vi passivt afventer politiets rydning, er nedtursagtig og defensiv. Så kan vi lige så godt begynde at slå os selv, før politiet gør det. Vi er ikke bange for at bruge hverken civil ulydighed eller slås med politiet for at forsvare Christiania. Men så skal det være en konsekvens af massekamp mod regeringen – en massekamp som  højst sandsynligt ville afværge en eventuel X-dag.

Yderligere kan en massiv og synlig opbakning presse en kommende socialdemokratisk regering, til at love at Christiania skal overleve på de nuværende præmisser.

Vi har i bevægelsen for at bevare og forsvare Christiania diskuteret, hvordan vi skal gøre det til en vindersag. Vores bedste bud er massemobiliseringen. Vi synes, at den parlamentariske vej har vist nederlag, fordi regeringen ikke er modtagelig for argumenter, men kun for folkeligt pres.

Massemobilisering lyder smart og vi har jo prøvet, men spørgsmålet er om vi har prøvet overbevisende, bredt og dybt nok. Vi tror på at flertallet af danskere kan mobiliseres, hvis vi kan aktivere alle netværkene i fagbevægelsen, studieorganisationerne og den øvrige bevægelse.

Derfor foreslår vi 5 ting som Forsvar Christiania kan sætte i gang:

  • Nyt stormøde, hvor alle aktivister inviteres til en åben og besluttende diskussion.
  • Vi genbesætter Christiania i stor målestok – også mere permanent. Selvfølgelig i aftale med de nuværende beboere.
  • Vi arrangerer en stor solidaritetsdag, hvor skoler opfordres til at aktionere, arbejdspladser til at holde faglige møder, byerne til at demonstrere over hele landet.
  • Vi søger tilslutning hos fagbevægelsen – Fagligt Ansvar afholder en stor konference 28. august om alternativet til Fogh. Vi stiller forslag om støtte til Christiania.
  • Vi deltager aktivt i Danmarks Sociale Forum, som delvist afholdes på Christiania, og søger hele bevægelsens opbakning.

Vi har ikke opgivet. Fogh kan besejres. Forskelligheden er vores vartegn og fællesskabet vores styrke. Hvis vi tør handle sammen med flertallet, så er fremtiden Christianias.

Marie Aktor og Jesper Juul Mikkelsen er aktivister i Forsvar Christiania og medlemmer af ISU

 

Flere artikler fra nr. 229

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Christiania

Se flere artikler af forfatter:
Marie Aktor
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 1261 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside