Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 231 – 3. august 2004 – side 7

Danmarks Sociale Forum: Alternativernes, aktivisternes og modstandernes festival

Jakob Nerup

Op mod tusind forventes at deltage i Danmarks Sociale Forum i weekenden 1. -3. oktober. Det finder sted i København på Christiania og Christianshavn under overskriften ” En anden verden er mulig”.

Der kommer ledende globale aktivister som Michael Albert fra det amerikanske Z-net, Susan George fra Attac, Martin Rocholl fra Friends of the Earth og Lindsay German fra det engelske Stop the war coalition. De deltager i store plenum-debatter om ”Global retfærdighed“, ”Velfærd” og ”Krig og fred”. Der er danske aktivister og debattører i en mængde workshops, som udvides ugentligt. Der er al mulig grund til at forvente spændende diskussioner og udveksling af erfaringer fra kampen mod nyliberalisme og imperialisme.
Danmarks Sociale Forum kan blive meget mere end spændende. Det kan også blive et stort politisk skridt fremad for den voksende modstand mod Fogh og den herskende verdensorden. Hvis indsigten i de multinationales magt også fører til en kamp mod de multinationale; hvis en fælles forståelse af at den nyliberalistiske politik rammer os alle, og derfor må bekæmpes i politisk fællesskab; hvis vi tør udfolde store alternativer til magten, og ikke kun de små reformer – så kan det betyde et stort politisk skridt frem. Men det er ikke i sig selv nok at planlægge det rigtige indhold og glæde sig til en fed debat. Succesen bestemmes grundlæggende af, hvor langt ud vi kommer i mobiliseringen.
Arrangørkredsen tæller Mellemfolkeligt Samvirke, NOAH, Nej til Krig, DGS, PLS, BUPL og mange flere, samt venstrefløjen bredt. Det er større og bredere end det første danske sociale forum, som 500 deltog i. Men der mangler stadig 99 % af fagforeningerne og de lokale studenterråd og studieorganisationer, så kredsen skal udvides. Muligheden for en masse deltagere fra hele landet er stor, hvis mobiliseringen starter nu. Og det skal tages meget bogstaveligt. Gå i gang på din skole, universitet eller arbejdsplads med at finde sammen med andre som vil være med til at mobilisere. Lav en lokal tilmelding, så I kan være sammen. Snak om indholdet og foreslå gerne en workshop.

Flere artikler fra nr. 231

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 2041 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside