Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 231 – 3. august 2004 – side 5

Nyt venstrefløjsparti i Tyskland

I begyndelsen af marts blev ledelsen i det tyske socialdemokrati SPD grebet af panik! Årsagen var overskriften “Frygt for nyt venstrefløjs parti” i BILD, Tysklands største dagblad, læst af mere end 12 millioner, primært arbejdere.

En gruppe af højtstående fagforeningsfolk med ledende medlemmer af IG Metall havde taget initiativ til dannelse af et nyt venstrefløjs parti, og de udelukkede ikke, at de ville stille op mod Schröder i 2006 valgene.

Alle initiativtagerne har lang tids medlemskab af SPD bag sig. Der har før været splittelser i SPD, men denne gang er det kernen af SPD’s arbejderklasse-rødder.

Hovedårsagen til konflikten mellem SPD og fagforeningerne er det største angreb på velfærdstaten siden anden verdenskrig. Schröders “Agenda 2010”, som blev annonceret i marts 2003, er et nyliberalistisk frontalangreb.

Agenda 2010 markerer slutningen på klassesamarbejdet, kaldet den “sociale pagt” mellem kapitalen og fagbevægelsen. Kapitalen har nu bevæget sig videre til åben klassekrig fra oven!

Reformismens krise har kastet socialdemokratierne ud i store problemer. Mange steder ser vi, hvordan skuffede socialdemokrater, venstrefløjen og fagforeningsfolk forstår, at tiden er moden til at skabe nye partier, der står på arbejderklassens side.

Det nye initiativ i Tyskland er sidste skud på stammen og skal hilses mere end velkommen.

Se  mere på www.wahlalternative.de og www.linksruck.de.

Flere artikler fra nr. 231

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Venstrefløj Tyskland

Siden er vist 1726 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside