Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 232 – 2. september 2004 – side 11

68 fyret ved Københavns Energi

Kommunalt galskab

Sådan betegner David Gibson formand for Miljø-, Energi- og Forsyningsarbejdernes Fagforening i København, beslutningen om at fyre 68 medarbejdere ved det kommunalt ejede Københavns energi.

“Der er ikke længere tale om et kommunalt energiselskab, men mere om kommunal galskab,” siger David Gibson til SiD’s nyhedsbrev.

Beslutningen om at fyre 68 medarbejdere kommer på trods af at Københavns Energi netop har kunnet præsentere et overskud på 210 millioner.

“Det er en fundamental politisk fejl at overlade vores basale energi-forsyningsinfrastrukturer til markedets forgodtbefindende. Olieselskaberne og el-selskaberne søger profit. De tilstræber ikke at sikre samfundenes basale forsyningssikkerhed. Markedet skulle i princippet kunne bringes til at fungere, når det drejer sig om konkurrence om sko-, skjorte-, kartoffelleverancer og lignende. Men når det drejer sig om samfundets basale infrastrukturer, som alle industrier og husholdninger er afhængige af, kan markedet ikke tilvejebringe økonomisk og sikkerhedsmæssigt forsvarlige løsninger. Det er på disse fundamentale områder livsfarligt at basere vores økonomi på markedsideologien,” siger David Gibson til nyhedsbrevet.

Flere artikler fra nr. 232

Flere numre fra 2004

Siden er vist 1354 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside