Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 233 – 22. september 2004 – side 5

Lyt ikke til "Irak-eksperterne"

Omar Dhahir

Hvis jeg var far til en dansk soldat i Irak, ville jeg anklage ikke bare den danske regering for med løgn at have sendt Danmark ud i en ulovlig krig mod Irak, men også de såkaldte ”Irak-eksperter” for falsk ekspertise.

For hvor den danske regering før krigen mod Irak snakkede om fiktive masseødelæggelsesvåben, så leverede såkaldte Irak-eksperter som Birthe Hansen og Helle Lykke Nielsen ”objektiv” information om irakiske forhold. Villigt lod de sig bruge af krigsmagerne i deres propaganda og i markedsføringen af krigen som en befrielse af irakerne og starten på demokratiseringen af Irak og hele Mellemøsten. Det hele var en gigantisk løgn.

Hansen og Lykke Nielsen hører også til dem, der både før, under og efter krigen plagede danskerne med deres ”analyser” om sunni- og shiamuslimer og om de angiveligt voldsomme konflikter mellem disse. Og de påstod, at shiamuslimerne var en oplagt allieret for USA, fordi de blev forfulgt af Saddam. Men shiamuslimerne blev ikke forfulgt som religiøs gruppe. Baath-styrets politiske modstandere blev – i større eller mindre udstrækning og i vekslende perioder. Da besættelsen var en realitet, beskrev de så modstanden mod den torturerende besættelsesmagt som blot en sunni-muslimsk modstand, der modsatte sig Vestens ”demokratisering” af Irak.

Men hvad skal man egentlig med ”Irak-eksperter”, der i deres analyser simpelthen ikke kan få øje på, at alle irakere – undtagen det lillebitte mindretal af kollaboratører – betragter amerikanerne som deres værste fjender efter en amerikansk motiveret krig mod Iran i perioden 1980-88, krigen mod Irak i 1991, 13 års amerikansk-britisk ledede sanktioner med mere end to millioner døde irakere, endnu en krig mod Irak i 2003 og nu den totale ydmygelse i form af besættelsen, hvor amerikanerne har gjort Irak til et samlingssted for alverdens sadister og psykopater og givet dem lov til at forvandle Irak til ét stort Abu Ghraib-fængsel?

Hvilken gavn har en dansk befolkning af disse ”eksperter”, som ikke inddrager alle disse ting i deres udsagn, men hovedsageligt udsender flovser om ”demokratisering” og ”genopbygning”, som i mit voldtagne, besatte fædreland klinger fuldstændigt hult?
”Eksperterne” har aldrig betalt nogen pris for deres uvidenhed og løgne om Irak og det irakiske folk, mens 24 millioner irakere og tusinder af unge soldater fra nær og fjern i dag betaler den højeste pris. Det såkaldte Amerikanske Århundrede – planen for et totalt amerikansk verdensherre-dømme – er ved at blive forvandlet til et mareridt og begravet i det sunnimuslimske
Falluja og det shiamuslimske Najaf.

Alle, der er i stand til og vil bevæge sig ud af besættelsespropagandaens tykke tåger, ser, at der i Irak ikke kan være tale om en sunni-shiamuslimsk borgerkrig, som ”eksperterne” ellers havde spået, men kun en hellig irakisk krig mod besættelsesmagten.

Derfor: Lyt ikke til ”Irak-eksperterne”. Tag mit ord. Det store flertal af irakere, inklusive mig selv som verdslig, progressiv iraker, støtter Muqtada al-Sadr og de andre modstandsfolk, så længe de – må Gud velsigne dem – bekæmper besættelsesmagten i vores land.

Omar Dhahir er dansk-irakisk forfatter og bestyrelsesmedlem i Komiteen for et Frit Irak

Flere artikler fra nr. 233

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Omar Dhahir

Siden er vist 1894 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside