Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 233 – 22. september 2004 – side 5

SiD indsamler penge til

Ambulance til Palæstina

Deltagere på SiD’s kongres, der startede den 18. september i Aalborg, skal ved ankomsten gennem et israelsk checkpoint.

Her vil de på egen krop opleve hvordan palæstinenserne i de besatte områder dagligt ydmyges og kontroleres af israelske soldater. De delegerede vil samtidig blive præsenteret for en kommende landsdækkende kampagne, hvor menige SiD’ere vil indsamle penge til en ambulance på Vestbredden.

Ambulancer ødelægges og hindres adgang

Hver dag oplever tusinder af palæstinensere at de ikke har muligheden for at få hjælp af en ambulance. Den israelske besættelsesmagt styrer suverænt palæstinensernes bevægelsesfrihed.  Roadblocks, checkpoints og udgangsforbud er dagligdag. Ambulancen, som vi ser som en ukrænkelig rettighed, er for mange palæstinensere et uopnåeligt gode.

Hver gang en ambulance skal fra et sted til et andet, skal den passere checkpoints hvor patienter, reddere og ambulance udsættes for minutiøs kontrol af de israelske soldater. Ofte må ambulancer vente i timevis ved disse checkpoints og alt for mange patienter har ikke overlevet som følge af forsinkelserne.

Udover tilbageholdelsen af ambulancer sker der også hyppigt direkte angreb på både ambulancer og reddere. Siden 29. september 2000 er der blevet dræbt 25 reddere og over 420 er blevet såret. I den samme periode er flere end 120 ambulancer blevet beskudt hvoraf de 36 er total skadet.

Angrebene sker på trods af at ambulancer og reddere er særligt beskyttet af Geneve-konventionen.

Frederik Lind, tidligere fredsvagt og aktiv i SiD’s Palæstinagruppe, udtaler:

“Jeg er redder-elev ved Falck og jeg ved derfor hvor meget tiden har at sige for patientens overlevelseschancer. Jeg kan næsten ikke holde ud at tænke på hvor mange uskyldige palæstinensere der dør på grund af at israelerne forhindrer ambulancerne i at komme frem.

Efter at have set, hvilke forhold de palæstinensiske reddere arbejder under, kan jeg ikke andet end at føle mig privilegeret. Derfor ser jeg det også som min pligt at støtte mine kollegaer i Palæstina, og jeg vil opfordre andre til at gøre det samme.”

Dette er opstarten på SiD’s Palæstinagruppes første kampagne der skal indsamle penge til en ambulance til Vestbreden. Kongressen lagde ud med at støtte med 50.000 kr.

Flere artikler fra nr. 233

Flere numre fra 2004

Siden er vist 1369 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside