Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 233 – 22. september 2004 – side 10

Odense: For tolerance og mangfoldighed

Mod racisme og Dansk Folkeparti

Lene Junker

”Anti-racister i Odense” og venner fra resten af Danmark demonstrerede lørdag den 18. september for tolerance og mangfoldighed – mod racisme og Dansk Folkeparti.

Forud for demonstrationen havde ny-nazister truet med ” at antiracisternes blod ville flyde i Kongens Have”. Det gav demonstrationen stor omtale i medierne, men desværre virkede det nok også afskrækkende for folk, som ellers også synes det er værd at demonstrere for et helt andet livssyn, end det Dansk Folkeparti praktiserer.
Mellem 150-200 deltog i demonstrationen. Heldigvis holdt ny-nazisterne sig væk. Der var massivt politiopbud, men demonstrationen forgik fredeligt.
Irakeren, Omar Dhahir talte og advarede mod, at Dansk Folkeparti fik mere magt i Danmark. Så var der fare for at det ville blive ligesom i Irak under Saddam Hussein, hvor enhver, som ikke var enig, blev stemplet som landsforræder. Omar Dhahir undrede sig også over, hvorfor Dansk Folkeparti var med til at sende danske tropper til Irak, når deres slogan var ”Danmark for danskerne”.
Demonstrationen gjorde holdt ved FORSVAR CHRISTIANIA kampagnens bod i Odense, hvor Morten Lerhard holdt tale.
Til slut blev der opfordret til at deltage i Danmarks Sociale Forum. Alle blev inviteret til grillfest i Vollsmose efter demonstrationen.
Senere viste det sig, at der havde været 10 ny-nazister i Odense. De var ikke nok til at gøre alvor af truslerne om at smadre demonstrationen. Dog lykkedes det dem at smadre ruderne i Café Zekes lørdag aften.

Flere artikler fra nr. 233

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 2337 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside