Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 234 – 13. oktober 2004 – side 4

Dansk imperialisme

Er gummikugler demokrati?

Morten Rasmussen

Nu skal det være slut med utaknemmelige irakere, der ikke vil sætte pris på USA’s, Englands og Danmarks befrielse af landet.

Det kan jo ikke passe, at der kan være nogen tvivl om, at vi er der for irakernes egen skyld. Derfor kan det kun være rabiate fundamentalistiske muslimer, der er imod og opildner befolkningen til modstand. Folk der ikke ønsker demokrati, som vi jo står for.

Og hvilket demokrati? Det bedste af slagsen selvfølgelig. Så derfor har et flertal i det danske folketing bevilget 10 mio. kr til nye våben for danske styrker i urohærgede områder af verden. Det er bl.a gummikugler, tåregas og chokgranater. Så skal vi nok få dem lært det.

Det er fuldstændigt sindsygt, at Danmark nu i endnu højere grad skal til at gå ud i verden og opføre sig som en rigtig imperialistisk besættelsesmagt. Danske styrker skal bruge de nye våben til at splitte store demonstrationer med, så ro og orden kan genoprettes. Det vil ganske sikkert gå hen og blive ganske blodigt.

For hvis vi kigger på Palæstina, hvor den israelske hær bruger mange af de samme metoder, så er det bestemt ikke rare billeder man får på nethinden. Her har en brutal besættelsesmagt igennem mange år slået hårdt ned på enhver modtand, med en ubehagelig kynisme man skal lede længe efter. Det er bl.a sket medbrug af nogle af de samme våben, som danske soldater nu også skal til at bruge og har da også resulteret i mange tusinde døde og endnu flere sårede. Senest er en dansk fredsvagt blevet skudt ned med en gummikugle.

Det er helt forrykt, at Danmark nu helt tydeligt skal til at agere på samme måde i Irak. For de mennesker der demonstrerer i gaderne i landet er bare ganske almindelige mennesker, der er utilfredse med en besættelsesmagt, der ikke vil lade dem bestemme deres egen fremtid. Og det må vel siges at være helt legitimt.

Der skal herfra lyde en opfordring til aktivt at vise sin støtte til den irakiske modstand og kræve de danske tropper hjem nu, inden der skal slagtes flere uskyldige mennesker i vores korstog for mere profit til danske virksomheder. Lad dem bestemme deres egen fremtid uden indblanding fra gamle krigsliderlige mænd i USA, England eller Danmark.

Flere artikler fra nr. 234

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Morten Rasmussen

Siden er vist 1412 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside