Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 234 – 13. oktober 2004 – side 4

Strukturreform til folkeafstemning

Folketingets åbningsdebat bød på et sandt stormløb fra oppositionen, der krævede at statsministeren udskrev valg. Hovedårsagen var, at der kun står et meget snævert flertal bag strukturreformen, der vil lave om på det kommunale og amtslige Danmarkskort.

SF og Enhedslisten har længe krævet spørgsmålet om strukturreformen til folkeafstemning, og det kan lykkes for dem, hvis de samler en tredjedel af folketingets medlemmer bag kravet.

“Hvis der ikke bliver udskrevet valg, vil vi kræve en folkeafstemning om strukturreformen,” siger Line Barfod til Socialistisk Arbejderavis. “Statsministeren burde have sikret demokratiet og udskrevet valg, når der skal tages stilling til så stort et spørgsmål. Hvis det ikke sker, vil vi presse på for en folkeafstemning om strukturreformen.”

Socialdemokratiet har indtil videre afvist kravet om at sende strukturreformen til folkeafstemning – så spørgsmålet er, om det er vigtigere for Socialdemokratiet, at der kommer et socialdemokratisk fingeraftryk på reformen, end at den bliver sendt til folkeafstemning.

Flere artikler fra nr. 234

Flere numre fra 2004

Siden er vist 1386 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside