Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 234 – 13. oktober 2004 – side 9

The International Noise Conspiracy

Bevæbnet med kærlighed og revolution

Jan Hoby

Antikapitalistisk og revolutionær musik og lyrik i sin yderste potens er ikke hverdag på den internationale musikscene. Men i hjertet af Skandinavien findes et band som er stor undergrundsrock i USA. The (International) Noise Conspiracy kom til verden i 1998 i Umeå i det nordlige Sverige.

Gruppens fem medlemmer bruger deres musik til at angribe den kapitalistiske kultur, magt og undertrykkelse. Deres musik er en hybrid blanding af garage rock og soul fra 60’erne mixed med punk fra sidst i 70’erne. Stilen er aggressiv, passioneret, sårbar og energifyld. De har siden 1998 udgivet tre EP og to hele album, som inkluderer det første album The Firste Conspiracy som med sine 12 sange er rå energisk, fri rock & roll med afsæt i 70’erne. Teksterne handler om den militante kamp mod systemet og behovet for revolutionære ideer. Sangene har ingen illusioner om staten eller bureaukratiet. Centralt er arbejderklassen egen frigørelse.
Med EP’en Bigger Cages, Longer Chains fra 2003, viste Conspiracy hvorfor anerkendelsen af dem stiger og stiger. Albummet var fyldt med livgivende og opløftende rock, der smitter og viser at pop-punk og rock kan skabe intensitet, nerve og dynamik mellem den vilde perkussion, den skrøbelige stemme og aggressive guitar.
Conspiracy henter deres musikalske og politiske tradition fra den store singer songwriter Phil Ochs der repræsenterer det ypperste inedenfor folkemusik. Fascineret af et citat fra Phil Ochs som siger “the perfect rock outfit would be a combination of Elvis and Che Guevara,“ er Conspiracy’s nye album Armed Love en hymne til netop dette citat, til kærligheden og revolutionen. Armed Love udfolder sig som et usædvanligt helstøbt album, der med nerve og kant bider fra sig i de energiske sange. Med deres nye album henvender Conspiracy sig til et langt bredere publikum, for deres toner er blevet lysere og mere tilgængelige end på deres tidligere albums. Men det er også den fantastiske producer Rick Rubin (Producer af Johnny Cash’s guddommelige American Recordings) som har stået for det håndsværksmæssige udtryk. Så skal den kommende verdensrevolution have et soundtrack under festlighederne for de undertrykkete og udbyttede, – så er Armed Love mit personlige bud.

The (International) Noise Conspiracy
Armed Love
(Burning heart/Bonnier Amigo)

Flere artikler fra nr. 234

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 2070 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside