Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 234 – 13. oktober 2004 – side 10

Flere tests i folkeskolen

Poul Erik Kristensen

Det ender galt – og har altid gjort det. Dansk Industri, OECD og den danske magtelite er utilfredse med den viden eleverne besidder når de forlader Folkeskolen.

Sådan har det altid været. Men nu skal der gøres op med rundkredspædagogikken, som statsminister Fogh Rasmussen udtrykte det i sin nytårstale for et lille år siden.

Undervisningsminister Ulla Tørnæs følger nu trop. Eleverne skal have flere test og prøver.

Hun ønsker at indføre obligatoriske test af læsefærdighederne i 2. og 4. klasse samt af matematikkundskaberne i 6. klasse. På dette års finanslovsforslag er der afsat 27 millioner kroner til styrkelse af den løbende evaluering i folkeskolen, bl.a. til udviklingen af nye test.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, afviser de nationale test. “Vi ved jo godt på forhånd, hvem der vil få gode resultater. Udfordringen er at evaluere, så vi kan hjælpe den enkelte elev videre fra sit udgangspunkt“, siger Anders Bondo. Og at tage hensyn til den enkelte er nødvendigt. I øjeblikket er ca. hver femte elev, der forlader skolen, funktionelle analfabeter, som nok kan læse, men ikke forstå indholdet.

Man kan mistænke regeringen for at spille med fordækte kort. Det eneste en nationale test kan bruges til, er at rangordne skolerne. Denne rangordning kan så bruges til at give penge til de bedste skoler, mens de svage bliver skoldet.

Sådan er det nemlig i USA.

Indførelsen af flere test kommer samtidig med, at Ulla Tørnæs har udarbejdet en detaljeret liste over, hvilke forfattere eleverne skal læse i løbet af deres skoletid.

Tørnæs ønsker at bestemme præcis, hvad der skal ske i det enkelte klasseværelse.

Flere artikler fra nr. 234

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Uddannelse

Se flere artikler af forfatter:
Poul Erik Kristensen

Siden er vist 2358 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside