Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 235 – 4. november 2004 – side 2

Det mener vi

Danske tropper hjem nu

På side 16 bringer vi en appel fra beboerne i den irakiske by Falluja. I enkle ord beder de FN’s generalsekretær, Kofi Annan, om hjælp til at stoppe bombardementerne af deres by.
Deres hverdag domineres af det faktum, at en fremmed magt har besat deres land. Hver uge lemlæster og myrder besættelsesmagten hundredvis af irakere, foretager vilkårlige ransagninger og arrestationer osv.
Derfor må vi nu forstærke kravet: Træk de danske tropper hjem nu! Danske soldater skal ikke være en del af en undertrykkende besættelsesmagt.
Mange har svært ved at forstå det: Er det virkelig sådan det foregår? I medierne handler det om noget helt andet: Nogle få fanatiske terrorgrupper, der kidnapper og halshugger – mens besættelsesmagten forsøger at holde situationen i ro.
Men tallene taler deres tydelige sprog. For hver besættelsessoldat eller irakisk politisoldat der bliver dræbt, dør 8-10 civile irakiske mænd, kvinder og børn – dræbt af besættelsesmagten.
Danske soldater skal ikke være en del af denne massakre. Derfor kræver vi tropperne hjem nu!
Krigen mod Irak har aldrig handlet om demokrati. Fra dag ét har det handlet om olie og magt – uanset omkostningerne for den irakiske befolkning.
Derfor vokser modstanden i den irakiske befolkning – på tværs af religiøse og etniske skel. Socialister bør støtte denne modstand. Men hvordan?
Den filippinske antikapitalist Walden Bello skriver på side 3: “Nationale befrielsesbevægelser kræver ikke først og fremmest ideologisk eller politisk støtte. Hvad de virkelig ønsker udefra, er et internationalt pres for tilbagetrækning af en ulovlig besættelsesmagt.“
De kræver ikke, at vi tager stilling til, hvordan kampen i Irak skal føres. Men de beder os om, at lægge pres på vores egen regering: Træk de danske tropper hjem!
Vi opfordrer alle krigsmodstandere på tværs af politiske og organisatoriske skel til at iværksætte aktiviteter, der igen kan synliggøre den folkelige modstand i Danmark mod besættelsen.
Danske tropper hjem nu!

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 235

Flere numre fra 2004

Siden er vist 2360 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside