Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 235 – 4. november 2004 – side 4

Erhvervslivets DR

Jakob Nerup

Ny bestyrelsesformand Mogens Munk Rasmussen

Bestyrelsesformanden for Danmarks Radio hedder nu Mogens Munk Rasmussen. Han er fra toppen af det private erhvervsliv, som mere og mere overtager kontrollen med de offentlige institutioner. Med kulturminister, Brian Mikkelsen’s udnævnelse af Mogens Munk Rasmussen, kan vi forvente følgende:

Pengene er alt
Koncernchef i Nykredit, Danmarks 3. største finansielle virksomhed. En pengetank med mange milliarder, en balance på 829 milliarder kr. og udlån til 730.000 privatkunder. Overskuddet var på 4,4 milliarder kr.

Magten er alt
Mogens Munk Rasmussen har et enormt netværk blandt samfundets spidser, bl.a. i den såkaldte Virksomhedsledergruppe 1, hvor han sidder til bords med bl.a. topchefer som Michael Pram Rasmussen (administrerende direktør i Topsikring og den nye formand i A.P. Møller – Mærsk) Mads Øvlisen (formand for Novo Nordisk) og Lars Rebien Sørensen (koncerndirektør Novo Nordisk), samt rektor Linda Nielsen (Københavns Universitet).

Markedet er alt
»Antallet af seere er vigtigt for DR. Vi er jo i konkurrence med de andre medier på markedet, så hvis markedet og seer- og lytterinteressen bevæger sig en bestemt retning, så må man jo være vågen i timen og følge med. I hvert fald et stykke ad vejen,« siger Mogens Munk Rasmussen.

Flere artikler fra nr. 235

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 2208 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside