Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 235 – 4. november 2004 – side 5

Uruguay går til venstre for første gang i 170 år

Jakob Nerup

Uruguays første venstreorienterede præsident i dets 170-års historie fejrede d. 1. november sin valgsejr, som for alvor konsolidere den politiske venstredrejning i Sydamerika. Den nye regering vil blive ledet af den 64-årige socialistiske kandidat Tabaré Vázquez, som fik over 50 procent af stemmerne og derfor ikke skal ud i en ny valgrunde for at blive præsident.

En bred koalition bestående af socialister, kommunister og venstreorienterede kristelige demokrater, har vundet et absolut flertal ved valget i Uruguay.

Uruguay – et land med 3,4 millioner indbyggere, har vraget en regering, der i høj grad har fulgt en nyli-beral økonomisk politik, dikteret af Den Internationale Valutafond (IMF) og Verdensbanken. Som Vázquez sagde på sit sidste valgmøde “The change has already started in other Latin American countries, We have to stop being a rich country with a poor population.“

Meget tyder dog på at Tabaré Vázquez vil følge den ”tredje vej” som Brasiliens præsident Lula da Silva og Argentinas præsident Nestor Kirchner og dermed er der åbnet op for korte hvedebrødsdage, når først begejstringen over den historiske sejre har lagt sig og hverdagen begynder.

Flere artikler fra nr. 235

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 2185 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside