Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 236 – 24. november 2004 – side 2

Det mener vi

19. marts mod krig, nyliberalisme og racisme

Besættelsen af Irak, eller krigen som de fleste nok ville kalde det, fylder rigtig meget i medierne. Spørgsmålet for eller imod krigen i Irak er til debat overalt i samfundet, i enhver frokostpause på arbejdspladsen, i frikvarteret på uddannelsesstedet og til enhver familiefest.

Ugebrevet A4 præsenterede i midten af november en undersøgelse der viste at 54 % af den danske befolkning mente, at krigen mod Irak var en fejl – kun 36 % mente stadigvæk, at det var en rigtig beslutning at indlede krigen mod Irak.

54 % af befolkningen eller op mod 2½ million mennesker i Danmark er imod krigen – den 15. februar 2003 demonstrerede 40.000 af dem, der dengang var imod krigen i protest mod regeringens planer om at angribe Irak – og den 19. eller 20. marts får vi igen muligheden for at protestere mod krigen i Irak og mod de danske troppers tilstedeværelse.

Umiddelbart efter Europa’s Sociale Forum besluttede forsamlingen af sociale bevægelser at indkalde til en international protestdag den 19. eller 20. marts.

Anbefalingen fra ESF er ikke kun tænkt som en protestdag mod krig, men også mod racisme og nyliberalisme. Det er med andre ord en god anledning til at protestere mod Fogh-regeringens krig, mod deres racistiske politik og mod deres sorte velfærdspolitik, der favoriserer private virksomheder og dem, der har nok i forvejen.

Protestdagen er en oplagt mulighed for de 54 % af befolkningen til at komme på gaden, og hvis de 40.000, der demonstrerede den 15. februar 2003 mod krigen, hver tog en kæreste, en ven eller en kollega med, ville det ende op med en massiv protest mod Fogh og hans sorte krigspolitik.

Hvis de 40.000, der demonstrerede den 15. februar allerede nu begyndte at mobilisere til protestdagen den 19. eller 20 marts, og rejste diskussionen på arbejdspladsen, på uddannelsesstedet, i fagforeningen, og i ethvert netværk, de er en del af, ville vi kunne præstere en enorm opposition mod krigen, til nyliberalismen og til regeringens racistiske politik. En opposition, der ville kunne sætte regeringen stolen for døren og udfordre den.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 236

Flere numre fra 2004

Siden er vist 2574 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside