Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 237 – 12. januar 2005 – side 5

Bertel Haarder nægter 13 årig handicappet flygtning nye sko

I begyndelsen af januar fik medierne under deres dækning af flodbølgen i Asien alligevel plads til et par overskrifter om udgifter til sygdomsbehandling af asylsøgere.

Udgifterne er eksploderet, imens antallet af asylsøgere er faldet lød overskrifterne.
Minister Bertel Haarder har svaret at han vil indlede en undersøgelse af, hvordan det mon kan være.
Bertel Haarder behøver nu ikke at kikke så langt, for forklaringen ligger på borde og i skuffer i hans eget Ministerium. Der har sagerne ligget i årevis. Og netop den årelange indespærring og uvished om ens egen og familiens skæbne, har gjort tusinder af flygtninge syge i sjælen.

Hvor om alt er, det er i hvert fald ikke sko til Gonnars handicappede datter på 13 år, der har tynget sundhedsbudgettet.
Handicappedes fødder vokser også, men det er 1½ år siden pigen sidst kunne få bevilget et par sko. I det nedenstående er viderebragt Maria Mac Dallands klage til Udlændingestyrelsen.

Kantineordning vil sige, at pigen og hendes mor ikke får nogen form for kontanthjælp fra Danmark, men kun får udleveret 3 måltider mad om dagen til at holde dem i live).

Til Udlændingestyrelsen
Klage vedr. Gonnar A., udl. Nr.

Gonnar A. har henvendt sig til Støttekredsen for at få hjælp. Hun har en handicappet datter på 13 år som sidder i kørestol. Gonnars mand er død i Irak. Hun og datteren har været i Center Avnstrup i 2 år, og som så mange andre irakere er de sat på kantineordning. Udover endnu engang at protestere generelt over det groteske i at sætte disse mennesker på denne umenneskelige ordning og forsøge at presse dem til at rejse hjem til et land der ligger i ruiner og hærges af borgerkrig, vil vi i den konkrete sag klage over følgende: Gonnars datter har brug for speciallavede sko på grund af sit handicap. Hun er i voksealderen, og har sidst haft mulighed for at få et par sko for over halvandet år siden. Dem kan hun ikke længere passe, og nu har hun ingen sko. Vil I virkelig være det bekendt?

Kopi til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration

På Støttekredsen og Gonnar A.s vegne,
venlig hilsen
Maria Mac Dalland

For yderligere oplysninger, se:
www.stottekredsen.dk

Flere artikler fra nr. 237

Flere numre fra 2005

Siden er vist 1823 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside