Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 237 – 12. januar 2005 – side 101

Tillæg 20.1.05

Nu er det nok: Vælt Fogh – Stem på liste Ø

  • 100.000 døde i Irak
  • 400 mia. til Mærsk
  • 1,4 mia. sparet på uddannelse
  • Flygtninge er syndebukke

Fogh har et medansvar for 100.000 døde irakere. Han har et ansvar for 90.000 danske børn, som lever i fattigdom. Han har personligt foræret Mærsk Nordsøolien til en værdi af 400 milliarder kroner.

Fogh forsøger at fremstille sig selv som en midtsøgende, jobskabende beskytter af velfærden. Men det er rent valgspin. I de tre år, Fogh har været ved magten, er nedskæring fulgt på nedskæring af offentlige velfærdsgoder.

Dyrere vuggestuer, børnehaver og fritidsordninger. Dårligere skoler og færre hospitaler. Mere krig og død. Flere angste og mere hetz. Løfter om billigere daginstitutioner er valgflæsk, når vi ved, at Foghs regering har tvunget kommunerne til massive nedskæringer.

Løfter om bedre sygehuse klinger hult, når vi ved, at det er Fogh og amterne, som nedlægger skadestuer, fødeafdelinger og små hospitaler. Løfter om bedre omsorg for de ældre er hykleri, når virkeligheden for flertallet af de gamle er mindre hjemmehjælp og dårligere økonomi.

Foghs skattelettelser, skattestop og økonomiske politik skaber stadig større social ulighed i Danmark. De lavtlønnede har intet fået ud af skattelettelserne, og de udgør 2,3 millioner mennesker i Danmark. De, som bor i en lejebolig, har kun mærket huslejestigninger, og de udgør 47 % af befolkningen. På samme tid har de højtlønnede, aktieejerne, direktørerne – dem med de store huse og de multinationale virksomheder – skovlet penge ind.

Danmark er blevet et uhyggeligt sted at være for hundredetusinde indvandrere og flygtninge. De må leve med den officielle hetz og stemples som kriminelle på grund af en mørkere hudfarve og som terrorister på grund af deres muslimske tro. Fogh har overtaget Pia Kjærsgårds racistiske kristne fundamentalisme, og gjort flygtninge og indvandrere til vor tids jøder.

Verden er blevet et dårligere sted at være for Verdens fattige og for irakerne. Fogh deltager kynisk i Bush’s krig for at sikre danske multinationale firmaer som A.P. Møller-Mærsk en bid af kagen. 100.000 irakere har allerede betalt den ultimative pris for Foghs imperialisme. Og flere kommer til det under de danske soldaters medbesættelse af Irak.

Når Fogh så uhindret kan fremstille sig selv som velfærdpolitiker, så skal forklaringen ikke alene findes i ukritisk mikrofonholderi blandt de danske medier. En endnu vigtigere faktor er, at det Socialdemokratiske modsvar ikke findes. De deler nemlig Foghs nyliberalistiske politik. De støtter krigen mod irakerne. De hetzer også mod muslimer og deltager i fremmedhadet. Deres alternativ er så svagt, at ingen tror på det. Sørgeligt.

For aldrig har vi haft så meget brug for et alternativ. Aldrig har vi haft så meget brug for en solidarisk vej med udbygning af velfærden, forsvaret af indvandrerne og tilbagetrækningen af tropperne fra Irak.

Skal Lykketoft skærpe tonen og håbe på at blive ny statsminister, så skal han vise en anden vej end nyliberalismen. Det pres kan venstrefløjen, fagbevægelsen, studieorganisationerne og bevægelser skabe. Alle aktivister herfra ønsker og håber på en ny regering, fordi det er den første sten på vejen til en anden og bedre verden.

Flere artikler fra nr. 237

Flere numre fra 2005

Siden er vist 1012 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside