Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 237 – 12. januar 2005 – side 203

Tillæg 26.1.05: Valg i Irak

Invitation til en farce

Rina Dhahir

For nyligt dukkede der et brev op i min post, tilsyneladende endnu en grå og kedelig rudekuvert; denne var dog kedeligere end gennemsnittet, ja, ligefrem trist, da den indeholdt informationer om, hvorledes jeg, med min irakiske baggrund, kan give mit besyv med ved det kommende såkaldte valg, der afholdes ultimo januar.

Modtagelsen af disse informationer afstedkom på ingen måde den naturlige glæde og påskønnelse af min demokratiske ret, som jeg altid føler, når jeg står med det velkendte danske valgkort i hånden. Hvor meget jeg så end ville ønske det, må jeg desværre sande, at mit irakiske valgkort langt fra kan betragtes som værende en demokratisk gestus – det er snarere en invitation til at grave Iraks grav.

Krigen mod Irak blev ført på et falsk grundlag, alt, hvad der fulgte efter krigen, er sket på et falsk grundlag; man kan ikke gøre uret til ret ved at føre valg under tilstedeværelsen af den samme magt, der i sin tid forbrød sig imod alle konventioner og startede en ulovlig krig. Frie valg under en besættelse er ikke en mulighed. Det kommende valgs eneste funktion er at konsolidere den amerikanske tilstedeværelse i Irak og gøre landet til én stor sweatshop med billige slaver til glæde for alverdens investorer.

Alle de partier, der har fået lov til at opstille, har tilkendegivet, at de bakker fuldt op omkring besættelsesmagtens nyindførte love, hvis hovedformål er at værne om amerikanske interesser i landet. Kun de partier, der samarbejder med besættelsesmagten, har altså fået lov til at stille op til ‘valget’, hvorfor der ikke er tale om et repræsentativt valg; dertil skal man hæfte sig ved, at irakerne af ‘sikkerhedsmæssige’ årsager ikke vil kunne se, hvem de afgiver deres stemme til! Uanset hvilken regering Irak får, vil den blot være et redskab for de planer, som Det Hvide Hus end måtte have.

Rina Dhahir er iraker bosiddende og studerende i Danmark. Hun er medlem af "Komiteen for et frit Irak". Hele artiklen kan læses på www.fritirak.dk

Flere artikler fra nr. 237

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Rina Dhahir

Siden er vist 1585 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside