Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 237 – 12. januar 2005 – side 302

Tillæg 3.2.05: Det mener vi

Vælt Fogh

  • stem på Enhedslisten
  • bliv aktiv i hverdagen

Lykketoft og Socialdemokraterne har i valgkampens første to uger forgæves prøvet at sætte dagordenen og markere sig som alternativ. De formår ikke at fremstille sig selv noget et reelt alternativ til Fogh, fordi de ikke væsentligt adskiller sig politisk. Medierne hepper lystigt på “præsidentvalget” og den store diskussion om retningen forsvinder. Velfærd eller nedskæringer, solidaritet eller marginalisering, krig eller fred, socialt ansvar eller social marginalisering, racisme eller plads til alle – de største værditemaer tager Fogh og Lykketoft ikke op.

Men det gør vælgerne, os ude i virkeligheden. De studerende fra Stop-Nu har sat Fogh op ad væggen og udstillet hans løgne om uddannelserne. Slagteriarbejderne i Hjørring og Ringsted har stillet skarpt på de tomme løfter til de fyringstruede. De strejkende hjemmehjælpere i Åbenrå har gjort regeringen og kommunernes stregkode-tyrani synligt. Gymnasieelever har på skolernes valgmøder insisteret på at Fogh skal forholde sig til Irak-krigen. Og lærlingene på de tekniske skoler har udfordret Foghs kyniske smadring af deres fremtid.

Modstanden fra neden er den stærkeste drivkraft i det alternativ som er så nødvendigt. En modstand som enkelte gange har manifesteret sig i store demonstrationer blandt de studerende, for Christiania og mod krigen. En modstand som de strejkende slagteriarbejdere med et slag gav de multinationales globalisering mere modstand og mere retning end alle politikerne har gjort de sidste 4 år. Derfor er aktiviteten udenfor Folketinget den udslagsgivende faktor for at skabe en ny retning og et alternativ til Fogh, uanset om at han vinder eller ej.

Men det er ikke det samme som at valget er ligegyldigt. Fogh og hans sorte flertal er den største hindring for et solidarisk Danmark. I valgkampens sidste dage skal alle kræfter bruges på at vælte Fogh. Og vi skal klart erkende at det eneste alternativ som statsminister er Lykketoft. Men Lykketoft skal presses maximalt fra venstrefløjen og af aktiviteten ude i virkeligheden, hvis det skal blive til en anden politik.

Derfor opfordrer Socialistisk Arbejderavis alle sine læsere til at være aktive i valgkampens sidste dage. Kan du overbevise en medstuderende om at hun skal flytte sin stemme fra Venstre til Socialdemokraterne, fra Socialdemokraterne til SF, fra SF til Enhedslisten, så hjælper det alt sammen. Og vi er ikke i tvivl om at jo flere mandater Enhedslisten får i Folketinget des stærkere vil stemmen udefra blive hørt. Enhedslisten er de studerendes, de strejkendes og de aktives talerør. Og de er de eneste som konsekvent stemmer mod alle de nyliberale, krigsliderlige og borgerlige forslag, som er ved at forandre Danmark til et formørket og tilbagestående land.

Ord og stemmer gør det ikke alene. Der skal aktivitet til. Når mange mennesker samles til demonstration mod Danmarks deltagelse i krigen, så giver det selvtillid og tro på at de mange har styrken til at forandre verden. Når titusinder af studerende aktionerer mod besparelserne, så tror vi på at de kan stoppes. Når mange aktivister laver modstand mod regeringen og de multinationale, så synes alternativet ikke så langt væk.

Flere artikler fra nr. 237

Flere numre fra 2005

Se flere artikler om emnet:
DK: Folketingsvalg 2001-2010

Siden er vist 1143 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside