Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 237 – 12. januar 2005 – side 303

Tillæg 3.2.05: Interview

Da Fogh kom til byen

Jesper Juul Mikkelsen

Interview med Peter Laustsen, som er aktivist i gruppen TRABB i Svendborg.

Hvad skete der den torsdag, Fogh kom til byen?

Enhedslisten og TRABB havde forberedt en aktion, hvor aktivister havde klædt sig ud som lig for at minde folk om, at Fogh er medansvarlig for de 100.000 dræbte i Irak.

Under statsministerens tale råbte tilhørere, at han var morder og at han havde blod på hænderne, og da han senere begyndte sin tur, var jeg en af dem, der råbte “kom nærmere, kom nærmere, kom og tryk en krigsforbryder i hånden”. Men så blev det også for meget for politiet, og jeg blev anholdt!

Hvad blev du anholdt for?

Det fik jeg aldrig at vide. Jeg sad inde i 6 timer, og da jeg blev sluppet ud, sagde politiet, at ham som skulle afhøre mig ikke var på arbejde...!! Ud over mig var der 3 andre, der blev anholdt – nogle for at ligge på vejen, da Fogh gik forbi!

I de borgerlige medier er jeres aktion blevet kaldt udemokratisk. Hvad er jeres kommentar til det?

Vi mener, vores aktion var meget demokratisk. Det er demokratisk, at et mindretal kan blive hørt. Det er umuligt at komme igennem i medierne. Fogh og de borgerlige har totalt domineret mediebilledet i den første del af valgkampen og vil også gøre det i den sidste del. Foghs dagsorden er valgflæsk og en masse andet lort, som folk får slynget i hovedet hele tiden, så det er meget demokratisk at sætte modstanden mod krigen på dagsordenen og i et kort øjeblik at bryde hans dominans i medierne.

Hvordan syntes du spørgsmålet om krigen er blevet behandlet i valgkampen?

Det er uhørt, at Fogh ikke vil tale om krigen, men på den anden side er han selvfølgelig klar over, at det vil skade ham, hvis han begynder at snakke om den. Det, som er endnu mere underligt, er, at oppositionen ikke bruger krigsspørgsmålet noget mere. Det er kun Enhedslisten og Minoritetspartiet, som har taget det op. Man skulle tro at resten af folketinget – selv SF – havde lavet en hemmelig alliance inde på borgen, som handler om ikke at ville tale om krigen. Jeg syntes i alt fald, det er mærkeligt.

Billedtekst:
4 aktivister blev anholdt, da aktivister fra Svendborg forsøgte at gøre opmærksom på Foghs krigsforbrydelser.

Flere artikler fra nr. 237

Flere numre fra 2005

Se flere artikler om emnet:
DK: Folketingsvalg 2001-2010

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 1265 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside