Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 237 – 12. januar 2005 – side 303

Tillæg 3.2.05

63 % siger “danske tropper hjem”

En Gallupundersøgelse i Berlingske Tidende i sidste uge viste, at 63 % af danskerne vil have de danske tropper hjem fra Irak øjeblikkeligt eller indenfor en afgrænset periode.

Også i USA er støtten til besættelsen rekordlav. Det er en ordentlig begmand til Fogh og hans gode ven Bush. Krigen mod Irak var ikke alene ulovlig, men besættelsen har ikke folkelig opbakning hverken i Irak, USA eller Danmark.

Folketingsmedlem for Enhedslisten Søren Søndergaard udtaler:

– De danske tropper skal trækkes ud af Irak før, det for alvor går galt. For hver dag, Danmark deltager i besættelsen, øges risikoen for, at danske soldater bliver dræbt, men også for angreb i selve Danmark. Ansvaret for dette påhviler krigsregeringen og de partier, som insisterer på at deltage i den amerikanske besættelse, i modstrid med den irakiske befolknings ønsker.

– Uanset hvordan de danske soldater måtte opføre sig i Irak, så er Danmark en del af den amerikansk ledede besættelsesstyrke, som irakerne helst vil af med. Det kan ikke undgå at forme irakeres syn på de danske tropper, og især når alle ved, at Fogh-regeringen står last og brast med den amerikanske præsident Bush. Enhedslisten mener derfor, at tropperne må trækkes hjem nu!

Flere artikler fra nr. 237

Flere numre fra 2005

Se flere artikler om emnet:
DK: Folketingsvalg 2001-2010
Irak-krig 2002-?

Siden er vist 1135 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside