Socialistisk Arbejderavis
Nr. 238 – 10. februar 2005 – side 3
Folketingsvalg
Valgkampen set fra neden – en aktivist gør status
Alexander Lassithiotakis
Valgkampen bød på mange positive aktivistiske overraskelser og oplevelser, vi kan bygge videre på.
Som medlem af ISU, har jeg først og fremmest været på gymnasier og universiteter med plakater, aviser og løbesedler. Og her var responsen fantastisk – det er helt tydeligt, at det ikke er blandt uddannelsessøgende, at de borgerlige henter deres stemmer.
I en af valgkampens første dage, satte vi plakater op på Nørre Gymnasium (i det nordlige København), og en pige troede i forbifarten, at vi kom fra Venstres Ungdom, og hun fortalte os venligt men bestemt, at “det nok ikke lige var stedet“. Vi forklarede, hvem vi var og lod hende læse budskabet på plakaten, og så blev hun beroliget.
På Vestre Borgerdyd (i det sydlige Valby) havde eleverne pillet de fleste borgerlige plakater ned. Da de så vores, blev vi bedt om at give dem en stak, så de kunne klistre de sidste af Venstres plakater over med dem. Det fik de, og vi lod derudover en pæn bunke plakater ligge. Efterfølgende fik vi at vide, at de alle var blevet sat op.
Som man kan læse på denne side, blev Fogh mødt med aktivistisk modstand, da han besøgte Svendborg, og ligeledes Bertel Haarder, da han Besøgte RUC. Demon-strationerne den 5. februar mod krigen underbyggende billedet af, at der er mange, som er godt og grundigt trætte af både Fogh og af krig.
Alt i alt viser de sidste par uger tydeligt, at der ikke blot er rigtig mange, der vil af med Fogh, men også mange, der selv vil være med til at gøre noget aktivt i kampen for en bedre verden.
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe