Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 238 – 10. februar 2005 – side 3

Folketingsvalg

Valgkampen set fra neden – en aktivist gør status

Alexander Lassithiotakis

Valgkampen bød på mange positive aktivistiske overraskelser og oplevelser, vi kan bygge videre på.
Som medlem af ISU, har jeg først og fremmest været på gymnasier og universiteter med plakater, aviser og løbesedler. Og her var responsen fantastisk – det er helt tydeligt, at det ikke er blandt uddannelsessøgende, at de borgerlige henter deres stemmer.
I en af valgkampens første dage, satte vi plakater op på Nørre Gymnasium (i det nordlige København), og en pige troede i forbifarten, at vi kom fra Venstres Ungdom, og hun fortalte os venligt men bestemt, at “det nok ikke lige var stedet“. Vi forklarede, hvem vi var og lod hende læse budskabet på plakaten, og så blev hun beroliget.
På Vestre Borgerdyd (i det sydlige Valby) havde eleverne pillet de fleste borgerlige plakater ned. Da de så vores, blev vi bedt om at give dem en stak, så de kunne klistre de sidste af Venstres plakater over med dem. Det fik de, og vi lod derudover en pæn bunke plakater ligge. Efterfølgende fik vi at vide, at de alle var blevet sat op.
Som man kan læse på denne side, blev Fogh mødt med aktivistisk modstand, da han besøgte Svendborg, og ligeledes Bertel Haarder, da han Besøgte RUC. Demon-strationerne den 5. februar mod krigen underbyggende billedet af, at der er mange, som er godt og grundigt trætte af både Fogh og af krig.
Alt i alt viser de sidste par uger tydeligt, at der ikke blot er rigtig mange, der vil af med Fogh, men også mange, der selv vil være med til at gøre noget aktivt i kampen for en bedre verden.

Flere artikler fra nr. 238

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Alexander Lassithiotakis

Siden er vist 2416 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside