Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 239 – 2. marts 2005 – side 15

Nyliberalismen og angrebet på barndommen

Faglig inspiration fra engelsk fagforeningsleder og socialist.

33.000 børn dør hverdag af helbredelige sygdomme p.g.a forurenet vand og underernæring. 95% af dem som bliver dræbt eller såret i militære konflikter er civile og mere end halvdelen af dem er børn. Tal der vidner om den kapitalistiske globaliserings dødelige konsekvenser. I takt med at markedsgørelse og konkurrence vinder indpas på pædagogikken, er det nødvendigt, at lærere, pædagoger og pædagogmedhjælper forholder sig til, hvordan det påvirker deres hverdag.

Derfor afholdte BUPL København og BUPL Århus d.23 og 24.februar to spændende arrangementer med Tony Staunton Formand fra UNISON Plymouth (svarer til FOA i Danmark) i England og medlem af SWP (ISU’s søsterorganisation) til at dele de erfaringer, han har gjort sig med liberaliseringen af institutionsområdet, konsekvenserne for børn, unge og det pædagogiske personale.
England har i høj grad mærket konsekvenserne af liberaliseringen på institutionsområdet gennem 25 år. Først under Thatcher og nu under Tony Blairs nyliberalistiske “tredje vej“.
Med udgangspunkt i konkrete erfaringer holdt Tony Staunton et intenst oplæg om den skræmmende udvikling som England har gennemgået og samtidig viste han gennem solid dokumentation at udviklingen ikke kun er national, men international! Tony Stauntons oplæg var i en hel anden klasse og af en hel anden kvalitet end det vi er vant til i fagbevægelsen. Han sagde at vi skulle tale om arbejderklassen og klassekamp og ikke acceptere højrefløjens og den “tredje vej“s tvivlsomme sociologiske begreb om at vi alle er middelklasse.

Tony Staunton oplæg kom vidt omkring og viste at der er sammenhæng mellem WTO´s GATS aftale og “krigen mod terror“ og angrebene på den offentlige sektor. Han opfordrer deltagerne til at gøre fagforeningerne til kamporganisationer igen og genfinde fagbevægelsens vision om at en anden verden er mulig. At tolke efter de små hundrede deltageres tilbagemeldinger så var arrangementerne en stor succes.

Flere artikler fra nr. 239

Flere numre fra 2005

Siden er vist 2132 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside