Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 239 – 2. marts 2005 – side 15

Efter valget, hva' så? – Interview med Kirsten Normann, formand for FOA Århus

Der er brug for et reelt alternativ

Hans Brink

Valget er et vink med en vognstang om, at der er brug for et reelt alternativ til den borgerlige regering. Der er mere brug for Fagligt Ansvar end nogen sinde, siger Kirsten Normann, formand for FOA Århus.

- Enten har vi ikke været markante nok, eller også tror borgerne ikke på, at det går så galt, som vi siger. Jeg tror, at det er det første, og så er det et vink om, at der er brug for at få udviklet et reelt og markant alternativ til den borgerlige politik. Alternativet har været svært at få øje på, det har været svært for folk at se forskel på diverse slogans, siger hun.
Hun frygter at valgresultatet nu betyder, at det bliver sat turbo på strukturreformen.
- Valget er en katastrofe for vores område. Nu bliver der sat fuld skrue på at få kommunalreformen vedtaget i en fart. Det får alvorlige konsekvenser for både borgerne og de offentligt ansatte. Vi er klar til at kridte banen op og fortsætte med at give eksempler fra den virkelige verden på, hvad den borgerlige regerings politik betyder for velfærdssamfundet, siger Kirsten Normann.

Hold fast i det faglige fællesskab
- Det er vigtigt, at vi nu holder fast i det faglige fællesskab, som er skabt gennem Fagligt Ansvar allerede inden valget. I lyset af valgnederlaget og med ekstra opbakning til Dansk Folkeparti som støtteparti til regeringen er vi i en grotesk situation, hvor Fagligt Ansvar er vigtigere end nogen sinde.

Hans Brink for Fagligt Ansvar

Flere artikler fra nr. 239

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Hans Brink

Siden er vist 2425 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside