Socialistisk Arbejderavis
Nr. 239 – 2. marts 2005 – side 15
Efter valget, hva' så? – Interview med Kirsten Normann, formand for FOA Århus
Der er brug for et reelt alternativ
Hans Brink
Valget er et vink med en vognstang om, at der er brug for et reelt alternativ til den borgerlige regering. Der er mere brug for Fagligt Ansvar end nogen sinde, siger Kirsten Normann, formand for FOA Århus.
- Enten har vi ikke været markante nok, eller også tror borgerne ikke på, at det går så galt, som vi siger. Jeg tror, at det er det første, og så er det et vink om, at der er brug for at få udviklet et reelt og markant alternativ til den borgerlige politik. Alternativet har været svært at få øje på, det har været svært for folk at se forskel på diverse slogans, siger hun.
Hun frygter at valgresultatet nu betyder, at det bliver sat turbo på strukturreformen.
- Valget er en katastrofe for vores område. Nu bliver der sat fuld skrue på at få kommunalreformen vedtaget i en fart. Det får alvorlige konsekvenser for både borgerne og de offentligt ansatte. Vi er klar til at kridte banen op og fortsætte med at give eksempler fra den virkelige verden på, hvad den borgerlige regerings politik betyder for velfærdssamfundet, siger Kirsten Normann.
Hold fast i det faglige fællesskab
- Det er vigtigt, at vi nu holder fast i det faglige fællesskab, som er skabt gennem Fagligt Ansvar allerede inden valget. I lyset af valgnederlaget og med ekstra opbakning til Dansk Folkeparti som støtteparti til regeringen er vi i en grotesk situation, hvor Fagligt Ansvar er vigtigere end nogen sinde.
Hans Brink for Fagligt Ansvar
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe