Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 241 – 6. april 2005 – side 10

H.C.Andersen 200 år

Kejserens nye klæder

Lene Junker

HC Andersens fødselsdag fejres hvert år i Odense med gratis arrangementer for skolebørn, uddeling af priser og meget andet til almindelig glæde for folk i Odense.
Men i år blev HC Andersen 200 år, og denne fødselsdag er blevet brugt til at sælge og markedsføre Odense ude i den store verden.

Odense Kommune har brugt rigtig mange millioner på projektet, som startede for flere års siden. BG Bank har sponsoreret 80 millioner kr. mod at få eneret på reklamerne på alle arrangementer
Mange lokale og nulevende kulturfolk har kigget langt efter de mange millioner, som kunne have støttet meget lokal kultur i mange år. F.eks. har Badstuen, Internationalt Hus og Studenterhuset mærket sparekniven i mange år og kæmper for at overleve. De mange millioner har også stået i skærende kontrast til de smalle budgetter, som er hverdagen i skoler, børnehaver, plejehjem. Man har fået det indtryk at Odense Kommune ønskede at fejre HC Andersen på business class sammen med de rige, de kendte og de kongelige.

Som protest mod alt dette satte en gruppe aktivister fra Café Zekes 3000 klistermærker med anti-HCA slogans op i byen. Og på selve HC Andersens fødselsdag forsøgte de at opføre eventyret “Kejserens Nye Klæder“ på gågaden. Politiet greb straks ind, og de blev tvunget væk fra gaden og hele den indre by. Betjentene var overhovedet ikke i fødselsdagshumør, tværtimod.
Eventyret om “Kejserens Nye Klæder“ burde være obligatorisk pensum på politi-skolen!
HC Andersen og hans eventyr kan noget i sig selv. De har ikke brug for at blive belemret med al den pomp og pragt for at være noget. Tværtimod er det BG Bank, Borgmester Anker Boye m.fl. som har brug for HC Andersen til at føre sig selv frem sammen med de kendte og de kongelige.

Flere artikler fra nr. 241

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 2584 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside