Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 241 – 6. april 2005 – side 11

Læserbrev

Kulturrum på SDU

Amir Hussain

September sidste år startede jeg på min uddannelse som Cand. negot tysk på Syddansk Universitet (SDU). Da jeg til daglig er praktiserende muslim, indebærer det, at man beder 5 gange om dagen.
Fra dag ét på SDU var jeg klar over, at der var et behov for et sted, hvor man kunne bede. I de første par måneder under studietiden, mødte jeg flere muslimske studerende, der (sjovt nok) forrettede deres bønner de samme steder, hvor jeg også søgte tilflugt.

På det tidspunkt kunne jeg ikke finde nogen anden løsning, men grundstenene i mine tanker omkring et Kulturrum var blevet lagt.
Jeg var nød til at finde ud af, om der også fandtes andre muslimske studerende, der delte de samme tanker. Efterfølgende mødte jeg to muslimske piger, der bakkede op omkring ideen.

Vi besluttede os for to ting. Det ene var at starte en underskriftindsamling. Det andet var at kontakte universitetspræsten, Jens Buchwald Andersen. Da universitetspræsten er en person, der skal varetage alle interesser på tværs af religion og kultur, så vi præsten som en sparringspartner.
Under den første samtale med præsten erfarede vi, at andre muslimske studerende fem år tidligere havde ytret ønske om et bederum på universitetet. Forslaget blev ikke til noget, da ledelsen ikke var villig til at gøre forskel og tage særlige hensyn til muslimske studerende.
Jeg fortalte, at på profeten Muhammed’s tid (Guds fred være med dem) inviterede muslimerne også kristne ind i deres moske og gav dem lov til at praktisere deres religion på deres måde. Sammen med universitetspræsten fandt vi ud af, at vi havde brug for et Kulturrum, hvor alle på tværs af religion og kultur skulle have mulighed for at komme.

I løbet at 3 uger fik vi samlet ca. 250-300 underskrifter blandt studerende, der støttede forslaget om et Kulturrum på SDU.
Nu har universitetspræsten sendt et brev til SDU’s ledelse sammen med de indsamlede underskrifter. Med stor forhåbning ser jeg frem til det endelige resultat.
Jeg er ikke spor i tvivl om, at Kulturrummet vil danne broer på tværs af kultur og religion. Jo tættere vi kan komme ind på hinanden, desto større er sandsynligheden for, at vi får nedbrudt de fordomme, der florerer i samfundet. Lad os håbe, at der er individer, der er villige til at gå et skridt længere, nemlig at få oprettet et dialogforum, der omhandler religion.
For kommentarer og eventuelle forslag er jeg altid glad for at høre fra jer.
I kan e-maile til mig på: info@sufisme.dk

Amir Hussain
Odense

Flere artikler fra nr. 241

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Amir Hussain

Siden er vist 2205 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside