Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 24 – November 1986 – side 10

IS-seminar 29. og 30. november

Socialdemokratiet – ven eller fjende?

Socialdemokratiet, socialdemokratisme og reformisme – det bliver omdrejningspunktet for det næste seminar, som IS afholder i weekenden 29. og 30. november i Århus.

En korrekt forståelse af reformismen har altid været et nøglepunkt for revolutionære. Ikke mindst i et højt udviklet kapitalistisk samfund som det danske, hvor det Kongelige Danske Socialdemokrati jo nærmest indgår som en af grundpillerne i at bevare den herskende samfundsorden.

På trods af dette er flere og flere på venstrefløjen de seneste år begyndt at orientere sig omkring socialdemokratiet. Dels ved direkte at melde sig ind i partiet, og indirekte ved at venstrefløjen drejer til højre for at gøre sig til en mere tilforladelig samarbejdspartner i “storebrors” øjne. Udviklingen i SF og VS viser dette klart.

Men hvad er den præsise karakter af dette parti, som alle er så vilde med at komme i sengehalmen med? Hvad er indholdet i partiets politik? Hvordan er det historisk opstået, og har det nogen sinde været et revolutionært parti? Det er nogle af de spørgsmål som seminaret gerne skulle give nogle svar på.

Derudover vil Duncan Hallas fra det britiske Socialist Workers Party holde et oplæg om de revolutionære og reformisterne siden oktoberrevolutionen i Sovjet 1917.

Der vil også være en diskussion af én af ideologierne bag BZ-bevægelsen, nemlig autonome-teorien fra Tyskland og Italien. Hvordan skal vi som revolutionære forholde os til den potentielle terrorisme som ligger i forlængelse af deres politistatsopfattelse.?

Alle er velkomne på seminaret.

Nærmere besked om tid og sted ved tilmelding til Internationale Socialister, Morten Børupsgade 18, kld. 8000 Århus C. Tlf. 06 121477, eller Tom Christiansen 01 378845, eller Hans Jørgen Vad 06 103572.

Dagsorden lørdag

Socialdemokratiets udvikling – 100 års reformisme. Ågot Berger.

Socialdemokratiet under besættelsen. Jan Storgård.

Er Socialdemokratiet en del af borgerskabet? Per Jensen.

Socialdemokratiet under 70’ernes og 80’ernes krise. Charlie Lywood.

BZ-bevægelsen og de autonome.

Dagsorden søndag

Reformister og revolutionære siden oktoberrevolutionen. Duncan Hallas.

Den aktuelle situation – overenskomst, arbejdstiden m.m. Jørgen Lund.

Flere artikler fra nr. 24

Flere numre fra 1986

Siden er vist 1593 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside