Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 243 – 2. juni 2005 – side 2

Bushs onde Verden

Jakob Nerup

George W. Bush er personificeringen af det ondes vilje på denne klode. Krig, død, ødelæggelse, forurening, sult, fattigdom, tortur, atombomber, magtmisbrug, diktatur, homofobi, fundamentalisme, grådighed, menneskeforagt og dumhed kan forenes i Bush’ politik og præsidentskab.

Der er meget få på denne klode som kan sige at Bush ikke har gjort dem noget ondt enten direkte eller indirekte. Fra den AIDS-ramte mor i Zambia til den bombesprængte pige i Fallujah. Fra farmeren i Sydkorea til de arbejdsløse i Argentina. Fra fagforeningsmanden i Danmark til menneskerettighedsforkæmperen i Chile. Alle har de mærket konsekvensen af Bush. Og hver eneste gang
Bush har vist sig i deres land, så har de demonstreret.

Nu er turen kommet til dig og Danmark. Bush er Foghs gæst og det er vel egentlig kun ham, neokonservative prædikanter og de multinationale med Mærsk i spidsen, som byder ham velkommen. Alle vi andre har mindst en, men oftest masser af grunde, til at sige Stop Bush. Fogh og Mærsk vil overrække Bush fine gaver på hans fødselsdag 6. juli, så vi andre må give ham en huskekage han aldrig glemmer, nemlig en kæmpeprotest.
Giver en af nedenstående ugerninger fra Bush dig en dårlig smag i munden, kuldegysninger og vækker din vrede, så skal du være med i mobiliseringen og skabe en fantastisk modbegivenhed.

Krig og besættelse
Invasionen og besættelsen af Afghanistan i 2001 og den efterfølgende krig og besættelse af Irak i 2003. 100.000 døde i Irak og et smadret land, udliciteret til de multinationale som fx Mærsk og Halliburton. En krig Bush har brugt 1000 milliarder kroner på. USA har deltaget i militære angreb på Haiti og har soldater stationeret på baser overalt i verden.

Flere våben – farligere verden.
Ikke siden den kolde krig er våbenproduktionen steget så meget som under Bush. Hvert år bruger han og USA 2500 milliarder kroner på militæret. Bush har videreført stjernekrigsprogrammet, som skal sikre USA et forspring i en global krig. USA har 10.000 atom-sprænghoveder, hvoraf 7000 er klar til affyring og 480 er placeret i Europa.

Neokonservativ imperialisme
USA forsøger at dominere verden, politisk, militært og ikke mindst økonomisk. Når markedet ikke slår til, taler våbnene og når økonomien er svag, styrkes de politiske tiltag i WTO, IMF, Verdensbanken og FN for at støtte de amerikanske virksomheder. De neokonservative ideologer har sat en aggressiv dagsorden, hvor mennesker, lande og markeder skal tvinges ind under det amerikanske åg.
Styring af internationale institutioner
Bush og hans neokonservative stab opfatter Verdensbanken og FN som deres redskab, og hvis de ikke makker ret, så lukker kassen, som det er sket med FN. Indsættelsen af ideologen bag Irak-krigen, Paul Wolfowitz som leder af Verdensbanken, understreger denne retning.

Verdensmarkedet kontrolleres
Internationale og regionale handelsaftaler gennem WTO og fx NAFTA skæres til efter de amerikanske, multinationale virksomheders behov. Mere marked, hvis det gavner Microsoft og Exxon. Mindre marked hvis det hjælper Ford og Nike. Aftalerne skaber fattigdom, arbejdsløshed og sweatshops i d. 3. verden og et ræs mod bunden for arbejdere verden over.

Afrika dør
Hver dag dør 30.000 børn af fattigdomsrelaterede sygdomme. En stor del af dem bor i Afrika. En væsentlig årsag er manglen på medicin, vand, gratis sundhedssystemer og ikke mindst penge. Bush nægter at bøje patentreglerne, så der kommer billig medicin. Bush påtvinger offentlige nedskæringer og privatiseringer som lukker hospitaler og skoler. Bush nægter at eftergive Afrikas gæld. Bush holder Afrika ude af verdensmarkedet gennem protektionistisk støtte til virksomheder og landmænd.

Kloden lider
Amerikanske politikere med Bush i spidsen nægter at være med i Kyoto-aftalen, der skal begrænse CO2-udslippene i ozonlaget, hvoraf USA alene står for mere end 40 %. Tværtimod forstærker Bush nedbrydningen gennem sin støtte til olie- og bilindustrien, der stadigt pumper mere olie og producerer flere biler. Bush har også tilladt olieudvinding i Alaskas naturparker på trods af risikoen for den uerstattelige natur.

Torturbødlens beskytter
Beretningerne og billederne fra Guantanamo og Abu-Gharib har rystet os alle. Bush har ophævet menneskerettighederne for ikke bare sine egne borgere, men hele verdens. Bush og USA siger åbent at de vil snigmyrde, torturere og fange enhver som bekæmper dem, uanset hvor de er i verden. Samtidig støtter de diktaturer som Kina, Uzbekistan, Ægypten og Irael. USA vil ikke acceptere internationale domstole for fx krigsforbrydelser.

Demokratiets fjende
Bush er ikke valgt af hverken et flertal eller af folket. Bush blev indsat af højesteretsdommerere og med hjælp af sin bror,Floridas guvernør. Bush er støttet og betalt af USA rige og i særdeleshed af olieindustrien. Han har fjernet rettigheder for amerikanske borgere og gennemført en massiv adgang til overvågning.

Fagforeningernes modstander
Under Bush er fagforeningerne i USA kommet under et massivt pres, og han har flere gange tilladt at loven bliver brugt mod strejkende arbejdere, som fx i Los Angeles’s havn og i Irak.

Den sorte morals vogter
Kristne fundamentalister har en stor plads i Bush hjerte og administration. De står for et ideologisk korstog mod Islam, de hader og hetzer homoseksuelle, de bekriger fri abort, ønsker kvinderne tilbage til kødgryderne, familien som samfundets hjørnesten og vil have Darwins udviklingslære erstattet af bibellæsning og have kondomerne fjernet fra AIDS-bekæmpelsen i Afrika.

Flere artikler fra nr. 243

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 3642 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside