Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 244 – 3. august 2005 – side 1

Det mener vi

Fjenden i spejlet

Terror. Muslimsk terror. Terror i London, Irak, Ægypten og måske snart i Danmark. Det nye fjendebillede, som Fogh og medierne udpensler, er skræmmende og håndgribeligt. For det fortæller os, at enhver muslim er en potentiel selvmordsbombe, at alle lande med muslimsk flertal er arnested for terrorisme, og at krigen mod terror er det eneste svar.

Ifølge dem retfærdiggøres den løgnagtige krig og besættelse af Afghanistan og Irak og legitimerer indskrænkningen af demokratiske rettigheder. Der var ingen selvmordsbomber i Irak før Bush, Blair og Foghs besættelse. Der var ingen selvmordsbomber i Palæstina før krigsforbryderen Ariel Sharon kom til magten – og i dag er hver dag i Irak som 7. juli i London.
Det er i dette fjendebillede, at en brutal besættelse – som dokumenteret har kostet 25.000 civile irakere livet, hvoraf de fleste er slået ihjel af besættelsesstyrkerne – kaldes demokrati. Det er i dette fjendebillede, at verdens 1 milliard muslimer kollektivt udnævnes til terrorister og islam til terrorens religion. Det er i dette fjendebillede, at dine telefonsamtaler, emails og sms’er skal gemmes i et år, så PET kan checke dig.

Terroren vokser ikke ud af hverken koranen eller moskeer. Den skabes af undertrykkelse og udbytning. Den ekstreme fattigdom og undertrykkelse, som store dele af verdens befolkning oplever, foregår med vestens billigelse og støtte.

Bush og Fogh forlanger ikke demokrati og velfærd i hverken Nigeria, Tjetjenien, Israel, Saudi Arabien, Ægypten eller Kina. Tværtimod forstærker de sig selv som fjendebillede ved konstant at hetze mod islam, som i mange lande er de undertryktes åndelige tilflugtssted i en grusom verden.

Hver eneste dag dræber amerikanske, engelske og danske soldater uskyldige civile i Irak og Afghanistan under den kristne civilisations banner. Hver eneste dag tvinges veluddannede ud i fattigdom, bønder mister deres udkomme og offentlig ejendom privatiseres til de multinationale. Hver eneste dag undertrykkes protester, aviser lukkes og demonstranter arresteres og udsættes for tortur. Her lades håbet ude for de mange og det skaber desperation. Og denne desperation har selvfølgelig sit fjendebillede i undertrykkerne. Det er de lokale regeringer og i særdeleshed besætterne. Og når man ikke har F-16 jagere, Apache-helikoptere og kampvogne, så bliver bilbomber og selvmordsansgreb en militær taktik.
I Irak rammer langt de fleste selvmordsbomber ikke tilfældige, men derimod besættelsestropper, udenlandske lejesoldater, irakisk politi og militær, samt den af besættelsen indsatte regerings repræsentanter. I London og måske i København rammes den tilfældige civile på en frygtelig måde, og det kan ikke retfærdiggøres. Men det kan forklares. Og forklaringen er den enkle, at de vil have tropperne ud.

Derfor kan vi kun fjerne terrortruslen ved at trække de danske tropper ud omgående. Vi kan kun ophæve os selv som fjendebillede ved at ophøre med at være en del af koalitionen mod terror og hetzen mod islam. Og for den danske venstrefløj er opgaverne meget påtrængende. Vi skal forstærke kræfterne for at opbygge en bevægelse mod besættelsen af Irak og hetzen mod muslimerne i Danmark. Stop Bush demonstrationen viste med sine 25.000 deltagere, sit multikulturelle udtryk og ikke mindst sin klare tale mod Irak-krigen, mod den racistiske/islamofobiske hetz og mod Fogh, at det er muligt.

Venstrefløjen må offensivt tage livtag med fjendebilledet og højlydt tage muslimerne i forsvar, fordi de i dagens Danmark er de mest undertrykte. De virkelige terrorister kan vi godt sætte navn på. Fjenden i spejlet hedder Anders Fogh.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 244

Flere numre fra 2005

Siden er vist 2407 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside