Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 245 – 1. september 2005 – side 2

Nyt progressivt og antiracistisk site på nettet

www.Dismedia.dk

Jesper Juul Mikkelsen

Socialistisk Arbejderavis har talt med Claus Jacobsen, som er en af initiativtagerne bag hjemmesiden www.dismedia.dk, om hans motivation til at begynde at blande sig i den offentlige debat.

Hvorfor lavede I Dismedia.dk?
Det startede med den historie, som så siden er blevet til Triple A-historien, men det var altså før Triple A kom på TV 2. Blandt andet havde Per Larsen, som er chefkriminalinspektør i Københavns Politi, været ude og sige, at der var værre og grovere kriminalitet blandt indvandrere end danskere, og det førte så videre til et spørgsmål til Justitsministeriet, som så fik en redegørelse fra Københavns Politi. Den redegørelse var vi inde at kigge på, og vi syntes, at den mildest talt var suspekt på flere punkter. Vi mente ikke, at der var tilstrækkelig dokumentation for at gå ud i offentligheden med den slags udtalelser.

En anden politichef havde været ude i søndagsavisen og sige, at indvandrere ”var værre end rockere”. Uden at vi er meget inde i miljøet og uden at benægte, at der findes indvandrerbander, så forekom det os både usandsynligt og udokumenteret, at der skulle være et stort indvandreropgør på vej. Og så begyndte vi så selvfølgelig at spekulere over, hvad der kunne være årsagen til, at politiet går ud med sådanne meldinger.

Hvorfor tror du, politiet er ude med de udmeldinger?
Ja, det så altså ud som om, der var et spil i gang. Det kan handle om terrorbeskyttelse: politiet vil have en genvej til nogle miljøer, som man kan infiltrere for at kunne få nogle oplysninger. Det kan også være det sædvanlige om, at man skal have øgede bevillinger til politiet, og man er derfor nødt til at skabe en ny form for trussel for at kunne berettige disse øgede bevillinger.
Men det var baggrunden for, at vi tænkte, at det er ved at løbe over, for der er i forvejen denne mediekrig, hvor højreorienterede grupper forsøger at mistænkeliggøre alle indvandrere – i særdeleshed muslimer – og de har deres egne medier og hjemmesider. Og hvis de etablerede medier går ud og udbasunerer en så udokumenteret historie, kan det have katastrofale konsekvenser; i sidste ende kan der komme lig på bordet. Nogle kan føle sig så truede, at det kan føre til selvtægt.

Ud over den konkrete Triple A-historie, hvordan ser du så den politiske stemning i Danmark?
Den her historie var halsbrødet, der knækkede kamelens ryg, for jeg har faktisk ikke været vild efter at blande mig i debatten. Jeg har faktisk kun skrevet et enkelt læserbrev på et tidligere tidspunkt. Men det er da helt klart, at vi har kunnet observere, at stemningen over for indvandrere er blevet køligere og køligere, og man kan sige, at valget om at begynde at gøre noget er kommet med den her konkrete historie. Det var bare bristepunktet. Det var den afgørende ting, hvor vi ligesom vurderede, at nu kunne vi ikke tillade os at gemme os bag anonymiteten længere – vi kunne ikke tillade os bare at sidde tilbagelænet og håbe på, at andre folk løste problemerne.


Dismedia.dk skriver om sig selv:
”Dismedia er en uafhængig, privat efterretningstjeneste‘, der overvåger og kommenterer danske og udenlandske massemedier. Vi ser os gerne som et folkeligt modstykke til de liberale tænketanke, der arbejder på at styrke erhvervslivets magt.”
www.dismedia.dk blev oprettet i juni 2005 for at dække danske mediers omtale af flygtninge og indvandrere og giver en anden version af, hvad virkeligheden er for disse befolkningsgrupper i dagens Danmark. F.eks. har siden haft en meget seriøs dækning af Triple A-sagen, hvor TV2 opdigtede en indvandrerbande, som passede ind i deres generelle racistiske nyhedsdækning. Men TV2 har senere været tvunget til at dementere, at den påståede bande eksisterede. Efter en længere artikelrække i Politiken og på dismedia.dk har TV2 meget modstræbende erkendt, at banden var opspind.

Udpluk fra artikel på dismedia.dk om det at være indvandrer i Danmark og dagligt leve under mediernes ”dem og os”-dagsorden:
Jeg kan godt se, hvorfor nogle danskere kan være bekymret for indvandringen og andre føle sig truet af vold og kriminalitet fra andre etniske minoriteter. Medierne har i den grad polariseret dækningen, så der i dag er danske voldtægter og etniske voldtægter, dansk vold og etnisk vold, dansk bandekriminalitet og etnisk bandekriminalitet – og gæt, hvilken der altid er “værre“ end den anden.
Mit personlige problem er bare, at hver eneste lille hetzende bemærkning, hver eneste diskriminerende lovstramning og hver eneste skævvredne artikel om indvandrere, Islam og dansk kulturoverlegenhed giver mere legitimitet til de kræfter i samfundet, som er ude efter mig. Jo koldere stemningen bliver, desto tættere vandrer jeg på døden. For mig gør det ikke nogen forskel, at de politiske superstjerner forsikrer, at de ikke er racister. Hvad så? Det er deres fans. I øjeblikket virker det som om også politiet dækker over højreekstremisterne, ud fra den betragtning at de ikke er “så slemme“. Det går jo kun ud over indvandrere.

Flere artikler fra nr. 245

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 2112 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside