Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 245 – 1. september 2005 – side 2

Asylcentrene

Sindssyg ventetid

L Bergmann

En asylansøger sidder i gennemsnit 900 dage på et asylcenter. Til trods for at antallet af asylansøgere er faldet, er ventetiden tredoblet siden 2001. Den længere ventetid har fået fatale konsekvenser for de familier, der venter på at få deres sag behandlet.

Psyko-socialkonsulent Karen Louise Christiansen fra Dansk Røde Kors udtaler til avisen Nordjyske (d. 14.08.05), at organisationen oplever en stigning i antallet af anbringelser, der er foretaget på baggrund af, at forældre ikke er i stand til at tage sig af deres børn.

Mange af forældrene er allerede traumatiserede og syge ved deres ankomst til Danmark, hvilket blot forværres af den lange ventetid og en passiv hverdag. Dansk Røde Kors oplever således, at mange af forældrene bliver så syge i opholdsperioderne på de danske asylcentre, at de frivilligt beder personalet om at tage sig af deres børn.

Venstres integrationsordfører Irene Simonsen udtaler: ”Der er mange årsager til de lange ventetider. Mange (af forældrene, red.) kommer til landet uden papirer, og det tager tid at undersøge deres forhold. Andre er blevet afviste, men vil ikke rejse frivilligt, og så er det jo lidt deres egen skyld, at ventetiden bliver lang og også går ud over deres børn” (Nordjyske d. 14.08.05).

Flere artikler fra nr. 245

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
L Bergmann

Siden er vist 1812 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside