Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 245 – 1. september 2005 – side 3

Irakere vil ikke være i Irak

L Bergmann

”Der er historisk mange irakere, der har benyttet sig af verdens bedste repatrieringsordning, som blandt andet indeholder en fortrydelsesmulighed, og derfor er det ikke overraskende, at der er nogle, der har benyttet sig af den. Det ændrer ikke billedet af, at mange har benyttet sig af muligheden af at genetablere sig i Irak.”
Således udtaler integrationsminister Rikke Hvilshøj sig til Politiken (13.8.05).

Ministerens billede stemmer dog ikke overens med virkeligheden. Antallet af irakere med dansk opholdstilladelse, der ønsker at rejse tilbage til Irak igen, er nemlig faldet drastisk siden foråret 2003.
Ifølge Dansk Flygtningehjælp vendte 250 irakere tilbage til Irak i 2003. Sidste år var tallet 141, mens kun 29 indtil videre er taget til Irak i år. Hertil kommer at der på nuværende tidspunkt er over 600 afviste irakiske asylansøgere, og kun 27 af dem er taget tilbage til Irak i år. Samtidig med at færre irakere vender hjem, kan Dansk Flygtningehjælp oplyse, at flere hjemvendte irakere ansøger om enten at gøre brug af deres returret og vende tilbage til Danmark eller at forlænge fortrydelsesperioden til to år i stedet for et.

Flere artikler fra nr. 245

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
L Bergmann

Siden er vist 1712 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside