Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 245 – 1. september 2005 – side 9

Forsvar ‘Oprør’

Alexander Lassithiotakis

Hetzen mod Oprør er et angreb på alle modstandere af krig og nyliberalisme.

Oprørs appel er blevet fjernet af politiet, fordi den opfordrer til støtte, herunder en økonomisk indsamling, til organisationer som PFLP og FARC. Endvidere blev Oprørs talsmand, Patrick MacManus, anholdt og hans hjem ransaget den 9. august. Politiet har dog ikke rettet nogen formel sigtelse mod hverken Oprør eller Patrick MacManus.

Oprørs appel er ikke nogen ny sag – den har ligget på deres hjemmeside siden maj måned, og det er derfor ved første øjekast ret mærkeligt at politiet først reagerer over to måneder efter. Det giver til gengæld mening, hvis man tænker på det politiske klima efter bombesprængningerne i London, hvorefter terrorhysteriet er blusset op igen, og magthaverne har forsøgt at udnytte den tragiske situation til at kriminalisere deres modstandere.

Hetzen mod Oprør skal derfor ses som et angreb på alle modstandere af krig og nyliberalisme. Således benyttede den konservative folketingskandidat Rasmus Jerlov situationen til at melde Enhedslisten til politiet for at have bragt Oprørs appel på deres hjemmeside.

Angrebet på Foreningen Oprør er en hyklerisk magtdemonstration, – for mens Oprør bliver anklaget for at støtte terror, går Fogh, Blair, og Bush fri, uanset, at de bevidst bomber, besætter og undertrykker den irakiske befolkning.

Derfor opfordrer vi i ISU til at forsvare Oprør og støtte kampen mod nyliberalisme og imperialisme verden over – ikke mindst støtte til den irakiske modstandsbevægelse.

Se Oprørs hjemmeside: www.opror.net

Flere artikler fra nr. 245

Flere numre fra 2005

Se flere artikler om emnet:
Krigen mod terror 2001-?
Ytringsfrihed

Se flere artikler af forfatter:
Alexander Lassithiotakis

Siden er vist 1672 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside