Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 245 – 1. september 2005 – side 10

Læserbrev

Ytringsfrihed i det borgerlige “demokrati”

Erik Ole Nielsen

Som en reaktion på Erik Meyer Carlsens lederartikel i B.T. sendte Erik Ole Nielsen nedenstående læserbrev ind til B.T., hvilket resulterede i en frustration over den borgerlige presses måde at forvalte ytringsfriheden på.

Læserbrevet blev ifølge Erik Ole Nielsen beskåret “til det meningsforstyrrende”. Socialistisk Arbejderavis bringer nedenfor læserbrevet i dets oprindelige form. B.T.s fremstilling vil fremgå ved den almindelige skrift, mens det understregede er det, som B.T. har valgt ikke at bringe.

Læserbrevets oprindelige overskrift var “IRA-IKKE TERROR”, som af B.T. blev ændret til “Helt ude i hampen at rode IRA sammen med den nye terror”.

Her følger læserbrevet:

Erik Meyer Carlsen har gennem de seneste år forsøgt at sælge sit borgerligt-liberale synspunkt som lederartikler i B.T. Omdrejningspunktet har altid været at fastholde den eksisterende orden, og vende sig mod alt som kan tolkes som en modernisering eller fornyelse af de eksisterende forhold. Mest tydeligt i flere artikler om terrorisme. Hans buddhistiske og tolerante udgangspunkt svigter totalt her.

Et eksempel på dette er hans lederartikel “Terrorens tid” i B.T., 31 juli. Hovedlinjen i artiklen er for så vidt i orden. Alle demokratiske og tænkende mennesker tager vel afstand fra Al-Qaeda og terror inspireret fra denne side. Men kæden hopper af til sidst i artiklen, hvor Erik Meyer Carlsen af uransagelige årsager får IRA rodet ind i denne suppe. Erik Meyer Carlsen skriver blandt andet, at IRA’s kamp for et forenet Irland “har kostet mere end tusinde briter livet” og gør indirekte IRA til en del af den internationale terror. HELT FORKERT!

Må det være mig tilladt at gøre Erik Meyer Carlsen (og B.T.s læsere) opmærksom på, at IRA (den irske republikanske hær) genopstod i 1969 som forsvar for den republikanske befolkning i Nordirland, som gennem årtier havde været udsat for britisk undertrykkelse – politisk og militært (der kostede flere tusinde republikaneres liv!), samt lidt under diskriminering og vold og mord fra “loyalistiske” nordirske bander og paramilitære grupper.

Politisk kæmpede IRA for en genforening af Irland og mod britisk militær besættelse. IRA’s politiske parti, Sinn Fein, har i dag repræsentation i parlamenterne i Dublin, Belfast og London samt i Europaparlamentet i Bruxelles.

Militært har IRA altid gået efter besættelsesmagten, den britiske hær, det loyalistisk dominerede nordirske politi og andre symboler på besættelsesmagten. Aldrig mod civile mål! Når IRA har foretaget bombeattentater i Nordirland eller i Storbritannien, har de altid advaret på forhånd, så civile kunne bringes i sikkerhed. Derfor er det helt ude i hampen at sammenkæde IRA med den beskidte og modbydelige terror, som har ramt verden de sidste fire år, og som netop har til formål at sprede frygt ved at ramme vilkårligt og med civile ofre som et formål i sig selv.

Reelt er IRA at betragte som frihedskæmpere! Er IRA terrorister, så var de danske frihedskæmpere under krigen også at betragte som reelle terrorister! Tag lige at tyg på den, Hr. Erik Meyer Carlsen.

Til sidst skal nævnes, at IRA den 28. juli 2005 meddelte, at de nu nedlægger våbnene. Der skal kæmpes politisk gennem Sinn Fein! Og med mit kendskab til disciplinen inden for IRA, kan man ikke være i tvivl om, at denne nye linje vil blive effektueret.

Erik Ole Nielsen
Østerbro, d.10.8.2005

Flere artikler fra nr. 245

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Erik Ole Nielsen

Siden er vist 1571 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside