Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 245 – 1. september 2005 – side 10

Læserbrev

Fordomme om kristendom

Hej ISU. Her er en kommentar fra et ISU-medlem:

Foranlediget af Bertel Haarders forslag om, at alle folkeskoler skal undervise i salmevers og kristendom, var der i sidste nummer af SAA en tegning af en “dansk” lærer, der underviste indvandrerbørn i, hvordan man staver til “Jesus”. Jeg vil gerne én gang for alle fastslå, at Søren Krarups “danske kristendom” og “det danske kristne menneske” intet har med hverken Jesus eller kristendom at gøre.

Jesus var jøde, men hans religion var ikke begrænset af landegrænser. De første kristne århundreder var i allerhøjeste grad multietniske: apostlene snakkede på alle mulige forskellige sprog, det var ikke noget med: “Nu skal I lære hebraisk, nu skal I lære dansk, ellers dur I ikke til noget!” Kristendommen er i sit væsen multietnisk og altomfattende, og der opfordres i bibelen til at tage imod og tage sig af de fremmede, og til at se på dem som ligeværdige.

Vi er nogle få kristne socialister, IS’ere, DKP’ere og Enhedslisten-folk, der med tiden vil forsøge at samles, bl.a. for at diskutere, hvordan vi kan nedbryde de fordomme om kristendommen, som er på venstrefløjen. Søren Krarup, Jesper Langballe og Bertel Haarder har gjort næsten lige så meget skade på kristendommens omdømme, som korstogene i sin tid (de er ikke engang færdige endnu, tænk på Bush og Irak).

Kammeratlig hilsen
Jens Juhl Nedergaard,
Silkeborg

(forkortet af redaktionen)

Flere artikler fra nr. 245

Flere numre fra 2005

Siden er vist 1353 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside