Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 245 – 1. september 2005 – side 11

Fyns Sociale Forum 2005

Festival for en anden verden

Lene Junker

Startskuddet til Fyns Sociale Forum blev taget af aktive faglige folk fra TIB og 3F, folk fra Nej Til Krig, Initiativet for Global Retfærdighed på SDU og billedhuggeren Jens Galschiøt.
Vi synes, at alle som insisterer på at EN ANDEN VERDEN ER MULIG må finde sammen i fælles debat og aktiviteter for at realisere denne mulighed. Vores bekymring om en fremtid på den liberalistiske globaliserings betingelser deles af rigtigt mange mennesker. Vores ambition er at række ud til disse mennesker og invitere dem til at være med til at udvikle både modstand og alternativer. Det gælder fx menneskerettigheder, miljø, arbejdsvilkår, velfærd og krig.

Vi er nu i fuld gang med at arrangere en FESTIVAL FOR EN ANDEN VERDEN, som finder sted lørdag den 17. september i Odense, og samtidig udbygge Fyns Sociale Forum. Herefter er LO-Odense og BUPL Fyn gået med i FSF. Den lokale afdeling af Muslimer i Dialog, AntiRacistisk Netværk i Odense og Fynske Anti-Fascister er gået med på Festivalen. Desuden er SFU og ISU også med i FSF. Processen med at udvide og udvikle FSF fortsætter, og der er planer om at holde en række debatmøder senere i efteråret.

FESTIVAL FOR EN ANDEN VERDEN den 17. september vil foregå i området omkring Brandts Klædefabrik. På Amfi-scenen vil der være musik og andre kulturelle indslag hele dagen og aftenen. I Cafébiografen vil der blive vist en række dokumentarfilm under et fælles tema: Krigens menneskelige konsekvenser. Bl.a. vises Jørgen Flindt Pedersens nyeste film, ”En Familie i Krig”. Den handler om en amerikansk familie, som har mistet en søn i Irak. Efter filmen vil der være debat med Jørgen Flindt Pedersen. På Musikbiblioteket bliver der en udstilling, hvor man bl.a. vil kunne se resultatet af WTI’s (World Tribunal of Iraq) rapport om Irak-krigen. Hos TIB vil der være debat om udflytning af danske arbejdspladser med lokale tillidsfolk og repræsentanter for de litauiske tekstilarbejdere. Der vil også være debat om de europæiske arbejdere, som krydser grænserne og f.eks. kommer til Danmark for at arbejde. Til slut er der en politisk debat om arbejderrettigheder i en globaliseret verden med repræsentanter for S, SF og Enhedslisten. Miljøet vil også stå i centrum i form af Jens Galschiøts nyeste skulpturer: BALANCE AKTEN.

Alle fynske græsrødder, fagforeninger, partier, netværk mv. er inviteret til at blive en aktiv del af FSF, få en bod på festivalen og bidrage til, at EN ANDEN VERDEN BLIVER MULIG.
Fyns Sociale Forum kan kontaktes via www.fynssocialeforum.dk eller på tlf. 23230722 (Lene Junker).

Flere artikler fra nr. 245

Flere numre fra 2005

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 2109 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside