Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 245 – 1. september 2005 – side 11

Røde Wilfred

Socialdemokratiets udsalg af solidariteten (efterløn)

Lars Petersen

Socialdemokraternes udspil viser, med foruroligende tydelighed, hvordan det gamle arbejderparti giver køb på solidaritetsbegrebet og forestillingen om universelle rettigheder i velfærdssamfundet.

Forsikringen om at udspillet netop er tænkt for dem som har været længst på arbejdsmarkedet – og dermed, nærmest pr. definition, også er mest slidt – er søgt, når man kigger på flere af de medarbejdergrupper som i dag slides ned i den offentlige sektor. Der er her tale om personalegrupper med en mellemlang videregående uddannelse, som fremover vil få svært ved at leve op til 38 års kravet, og flere organisationer har jo også været ude og tilbagevist de tal som bl.a. Mogens Lykketoft har brugt som argumentation.

Socialdemokraterne har bundet sig op på den økonomiske dagsorden som regeringen og dens velfærdskommission har sat. Den neoliberale dagsorden, som med sine pessimistiske forudsigelser og fremskrivninger af demografi mm., nærmest har gjort det umuligt at trænge igennem mediebilledet med analyser af, at der faktisk er andre løsninger på de udfordringer vi står over for.

At toppen af dansk fagbevægelse hopper med på den vogn er beskæmmende. Arbejderbevægelsen burde i denne situation kunne samle sig i en reel modvægt til regeringen og være med til at formulere et alternativ som på et solidarisk grundlag kan gøre op med den voksende ulighed i samfundet.

Fagligt Ansvar har formuleret et alternativ som gør op med myten om “forsørgerbyrden“, men det er påkrævet at diskussionen bredes endnu mere ud, således at alle progressive kræfter i samfundet kan bidrage til diskussionen af hvad det er for et samfund vi ønsker for kommende generationer.

Lars Petersen er faglig sekretær i Socialpædagogernes Landsforbund i Københavns Amt

Flere artikler i serien Røde Wilfred

Flere artikler fra nr. 245

Flere numre fra 2005

Se flere artikler om emnet:
Pension/Efterløn

Se flere artikler af forfatter:
Lars Petersen

Siden er vist 2623 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside