Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 246 – 21. september 2005 – side 3

Interview med Kenneth Haar (Attac)

"Vi skal være på vagt"

Socialistisk Arbejderavis har talt mad Kenneth Haar som er én af forfatterne til en ny og glimrende bog om EU’s servicedirektiv.

Han siger, at Folketingets Europaudvalg skal vedtage sine bemærkninger til direktivet i november, så derfor er den europæiske aktionsdag 15. oktober meget vigtig, også i Danmark.

“Regeringens holdning er buldrende uklar. Selvom Fogh har sagt, at de vil pille noget ud på arbejdsmarkedsområdet, så er de villige på alle andre områder. Vi skal være på vagt, fordi der er ingen udmeldinger endnu, og de vil skjule dem til det sidste.”

“Derfor er det nødvendigt at lægge maksimalt pres på alle fronter. Det gælder om at mobilisere alle som er kritiske overfor direktivet, som fx LO, KTO (fagforbundenes kommunale samarbejde), vandværksforeningen m.fl. De store skal ud på den offentlige scene.”

“Jeg lægger stor vægt på aktionsdagen d. 15. oktober. Her bør der være aktiviteter i alle de store byer i Danmark. Hvis fagbevægelsen tager sig selv alvorligt, så skal den på gaden, fordi direktivet på få år kan smadre det danske arbejdsmarked.”

Socialistisk Arbejderavis: Hvorfor er det ikke en stor sag endnu?

Kenneth Haar: “I Danmark har vi sovet i timen, så det er i de næste uger, som afgør om direktivet får opbakning eller modstand. Arbejdsgiverorganisationen Dansk Handel (DHS) og Service har sammen med Dansk Industri udtrykt stor glæde for direktivet og specielt DHS har insisteret på at fastholde oprindeleslandsprincippet. Når de ikke har ført en stor kampagne, så skyldes det, at det er det Europæiske erhvervslivs ønsker og behov som Kommissionen har baseret sit direktiv på.”

Under bekvemmelighedsflag

Bogen “Under bekvemmelighedsflag” er en grundig og pædagogisk gennemgang af direktivet.

Du kan downloade bogen eller få den gratis på www.nyagenda.dk.

Bogen er skrevet af Kenneth Haar, talsmand for Attac, og Klaus Lorenzen, forretningsfører i 3F.

Flere artikler fra nr. 246

Flere numre fra 2005

Siden er vist 2312 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside